Various - Cafe Mambo 10th Anniversary (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Mambo Kings


Intro: Aan Ibiza-verzamelaars ieder jaar weer geen gebrek. Iedere club poept er per jaar wel een paar uit en het zijn vooral de Engelsen, die toch al het hele jaar kromliggen om hun duur en zuurverdiende centen er in een week of twee doorheen te jagen, die er geen genoeg van kunnen krijgen. Groot is dan ook mijn verbazing dat er dit jaar welgeteld 1 Ibiza-verzamelaar bij mijn post zat. Terwijl het al half juli was! Maar er is zo'n spreekwoord met zwaluwen. En het klopt. Beter eentje die de moeite waard is.........

Tekst: Nico

Genre: Chill Out Early Evening Grooves
Bijzonderheden: De zorgvuldig uitgezochte tracks op de eerste cd zijn al even zorgvuldig en sfeervol achter elkaar geplakt. Sporadisch een voor de hand liggend tokkelend gitaartje of iets wat voor een zogenaamde ballaeric dingetje kan doorgaan. Maar vooral superrelaxte downtempo grooves van net even wat andere namen, zoals de zonnige Lawrence Mix van Goldfrapp's 'Black Cherry' waarmee wordt geopend. Gooding kijkt gelukkig een stuk verder dan ene Jose P. en doet het met de wel erg aangename grooves van Kid Stone, Adam Routh, Mother, The Ballistic Brothers, J Boogie's Dubtronic Science, Cantoma en na Ben Horn's 'Case 358' komt zelfs een van mijn favoriete tracks aller tijden, het onvoorstelbaar funky 'Rodney Yates' van David Holmes! Ja dan kun je wat mij betreft niet meer stuk! Uit 1997 en nog niks aan kracht ingeboet, wat een plaat (check het album Lets Get Killed van de beste man trouwens, mocht je hem nog niet hebben). "Happy, make me happy baby" klinkt het op het nog veel funkier 'Happy' van Max Sedgley, met z'n monsterlijke baslijn. En wat mij betreft is Gooding al geslaagd voor de klus. Als ik dan toch ooit van mijn leven op Ibiza verzeild raak, dan drink ik maar al te graag een cappuccino bij Gooding in Cafe Mambo!



Sunset @ Cafe Mambo

En het is zeker geen straf om dan ook gelijk de early evening set van Gooding mee te pikken, zoals die is vastgelegd op cd2. De sfeer is meer voor de hand liggend: zwoele (deep)house grooves vol trommeltjes, tokkelende gitaartjes en zweverige zang in talen die ik niet versta. Zelfs wat kwetterende vogels en namen als Rollercone, James Bright, Banzai Republic, Paper Moon, Distance, Beanfield King Kooba en Prana. De lucht wordt donkerder, de zon zakt langzaam in de zee en Gooding draait de op Bill Wither's klassieker 'Ain't No Sunshine' leunende 'When She's Gone' van Banzai Republic. Jij kijkt je net veroverde liefde diep in de ogen. En je weet dat het een hete nacht gaat worden.
Hoogtepunt: cd1 David Holmes - Rodney Yates / cd2 The Ballistic Brothers - Portobello Cafe.
Dieptepunt: Nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: The Night is Young delen 1, 2 en 3 van Enrico Riva
Oordeel: 8+

Meer info: Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws