The Outernational Sound - Thievery Corporation DJ Set

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The music is out there


Intro: Twintig favoriete platen van de Thieves die zij de afgelopen jaren op talloze plekken op deze aardkloot van achter de decks ten gehore hebben gebracht. En nu dan als een dj-set op cd gezet. Wie de muziek van Rob Garza en Eric Hilton aka Thievery Corporation de afgelopen jaren heeft gevolgd, weet wat hem of haar te wachten staat. Dubbed out grooves, bossa tunes, trippy beats en een portie Oosterse mystiek in zang en instrumentatie.

Tekst: Nico

Genre: The Outernational Sound
Bijzonderheden: Gelijk al op de opener van David Snell zit de sfeer er goed in. Een archiefopname met een hoofdrol voor de harp. Kraakhelder getokkel over een bossa ritme. Van de harp van David Snell gaat het bliksemsnel naar het lome en mysterieuze 'Ya Ma Le' van de Zweedse Gimmicks om het tempo met de roffelende percussie van 'Vai Vai' van Thunderball weer rap omhoog te gooien. We gaan weer in chillstand met de fluit en orgels van Troublemakers om vervolgens te schuifelen bij Crazy Penis' disco-funk-ballad '3 Play it cool' en blijven daarna gewoon lekker deinen bij Block 16. De rook wordt dikker bij de Weense dubcollega's Boozoo Bajou en de eerste sitarklanken dienen zich aan op 'Lagos Communique' van de mannen zelf. Om met de seventies funk orgels van 'Sea Groove' van Big Boss Mann een eerste hoogtepunt te bereiken. Met de schijnbaar simpele maar o zo rake overgang naar de Cubaanse ritmes op 'Cookin' van Beatfanatic hebben we de eerste helft erop zitten. En het wordt alleen maar lekkerder. Want de verrassingen zitten in de tweede helft. De gitaren en zang van Breakestra, de percussie en zang van Antonio Carlos Jocafi en de hiphop beats en scratches van Major Force. Om met het grootste gemak India in geslingerd te worden met Karminsky Experience en te mediteren bij de bedwelmende sitar van het Alan Lorber Orchestra. Ook Indian Vibes laat er geen misverstand over bestaan. Sushi eten we met Alan Moorhouse en na Thievery Corporation's 'Richest Man in Babylon' nemen we in Jamaica samen met Delroy Wilson afscheid. De Thieves mixen sfeer.
Hoogtepunt: Crazy Penis, Big Boss Man, Major Force, Delroy Wilson
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check de onderstaande albums of de Pathless Soulful International Mayhem Radio Shows van Gerd & Pathless at 4Lux.
Oordeel: 8+

Meer info en luisteren naar: Eighteenth Street Lounge Music

Love2party essentials:
Den of Thieves
Thievery Corporation - The Richest Man in Babylon
Thievery Corporation - The Mirror Conspiracy
Modular Systems by Thievery Corporation

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws