Envoy - Shoulder2shoulder (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dreadlock Highlander


Intro: Envoy, aka Hope Grant, staat al sinds 1995 onder contract bij het Schotse toplabel Soma. Erg productief is hij in al die tijd echter niet geweest, een album en een handjevol singles en dat was het dan al weer. Excuses hiervoor zijn er overigens wel genoeg. Na zijn eigen 1e-album-promotour, maar liefst anderhalf jaar lang trouwens, werd hij door Soma-hotshots Slam gevraagd mee te gaan op hun Alien Radio-album-promotietour, om hierbij de vocalen te verzorgen. En weer ging er een jaar voorbij...

Tekst: John

Genre: Tech(no) house
Bijzonderheden: ...tussen de bedrijven door wist hij toch nog wat tijd te vinden om ook nog aan zijn 2e album te werken. Nog steeds 100% liefhebber van de Detroit techno sound, maar nu ook flink stoeiend met een fiks aantal andere invloeden. De pure, sfeervolle en met strings beladen Detroitsound is er bijvoorbeeld nog op de rustige opener '4 Absent Friends', het koel electronische 'Intervals', en op de hekkensluiter, de stevige techfunker 'Full Time', maar daartussen gebeurt er dus van alles. 'Red Mist' drijft op stevige housebeats, sissende percussie en een vleugje 303. 'Into the Arena' blaast met zijn monsterbas het laatste stof van je woofers en met de breakbeats gelijk je tweeters op. Op 'U can Go' horen we een al een snufje Underground, een hint van 'King of Snake', voorbijkomen, maar op de single 'Shoulder2shoulder' is het dus echt Underground meets da funky bass. Een geweldige stamper met een lekker eigenwijze Saxsolo bovendien. Chicagohouseromantica op 'Stargazer', strings&pianos-in-the-house op 'IS This...' en de vorige single, 'Night Moves', (Dj Hells plaat van het jaar), een remake van de ouwe househit van Rickster, completeren het plaatje. Een remake die het originele nummer geen onrecht aandoet, maar waar wel een 2004 soundje over heen gegoten wordt. Rest nog de volgende single, buitenbeentje 'Move on', een samen met Ewan Pearson en een 29-koppig orkest, o.l.v. Moulin Rouges Craig Armstrong geproduceerd boysband-achtig nummer. Prachtig hoor.
Hoogtepunt: Shoulder2shoulder.
Dieptepunt: De gezochte crossoverhit, Move on (niet echt representatief voor de rest van het album toch, Mr.Grant?).
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, voor wie zijn technosnacks graag met veel stevige housebeat-garnering opgediend krijgt.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zijn eerstgeborene, Where theres life.
Oordeel: 8, ik kreeg er helaas geen kippenvel van, maar het is wel... G O E D!

Luisteren naar: Envoy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws