Twilight Circus Dub Soundsystem - Remixed:Dubwise

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

We want Moore!


Intro: Op het vorig jaar verschenen album Foundation Rockers, zijn twaalfde project, keerde Ryan Moore verder terug naar de vocale roots. Op Foundation Rockers speelden niet langer de zo kenmerkende drums, bassen en spacey effecten de hoofdrol, maar werd het knokken aan de top dankzij de vocalen van Jamaica legendes Big Youth, Luciano, Ranking Joe en de blazers van The Mighty Three Horns die allemaal een hoofdrol opeisten. En terwijl mijn speakers en ik nog zitten te shaken van de gruwelijk vette plaat The Dub Project, waarop Mykal Rose, Big Youth en Ranking Joe ook al zo'n belangrijke rol spelen, dient de volgende zich aan. Op Remixed : Dubwise gaan de tracks van Foundation Rockers door de mengtafel. Mad Professor, The Blood & Fire crew, Disciples, Rob Smith (Smith & Mighty), Zion Train, Vibronics, Gcorp......allemaal betuigen ze hun liefde en vooral groot respect aan de roots sound.

Tekst: Nico

Genre: Reggae dub
Bijzonderheden: "War is not the answer. What we need is unity, a unified world. A Blessed world. What we need is justice. Free people. What we need is love. We don't wanna war. Love is what we need!" zingt en predikt Big Youth op karakteristieke wijze gelijk al op de opener 'Love is what we need' in de GCorp Disco Roots mix. Het zet de toon. Heen en weer geslingerd worden tussen de harde realiteit van alledag en de zonnige "love, peace and hapiness" boodschap waartoe deze predikers in een adem oproepen. En dat allemaal ondergedompeld in onmiskenbare reggae roots style. Alle knoppendraaiers laten nog eens heel goed horen dat dub geen kunstje is, maar een kunst. De timing luistert nauw, maar meer nog het gevoel. En als dat gevoel in je vingers zit, dan pas zou je aan die knoppen mogen draaien. Mad Professor en Steven Stanley zijn de enigen die instrumentale tracks door hun tafels halen, alle anderen bouwen hun bolwerk van drums, bassen, bedwelmende dubeffecten en blazers (Zion Train) rondom de rauwe levenswijze stemmen en lessen van Big Youth, Ranking Joe, Mykal Rose, Luciano, Michael Rose en Brother Culture. Going back to the roots. Reggae dub in optima forma, met soms een aanstekelijke snuif ska (Vibronics) of een dwingende vierkwartsmaat, met even dwingende teksten (Disciples Remix van Brother Culture). Gekker moet het met die Moore niet worden. "What we got to do now. Stop the children from dying. What we got the do now, stop the people from suffering." zingt, schuurt en roept Luciano. Ik hoor zijn kritische teksten. En schaam me bijna. Want het enige wat ik op dit moment wil doen is genieten. Gelukzalig meedeinen, met een enorme smile op mijn gezicht GENIETEN. Wat een waanzinnige plaat!!!
Hoogtepunt: Ik kan niet kiezen
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Foundation Rockers, The Dub Project en loop eens door de bakken met originele sixties en seventies dub reggae releases. Geheid dat je gelukkig wordt.
Oordeel: 9+

Meer info: Twilight Circus Dub Sound System

Love2party essentials:
Interview met Ryan Moore
Recensie The Dub Project
Recensie Foundation Rockers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws