Various - Culture Club Vol. 2 (NEWS)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Oud en nieuw


Intro: The Glimmer Twins, aka Mo & Benoelie, en TLP aka Troubleman laten verdeeld over twee schijven nog eens goed horen hoe je oud en nieuw ieder weekend van het jaar viert. De residenten van Culture Club in Gent plukken de lekkerste platen, en helaas soms wat minder lekkere platen uit de jaren tachtig, negentig en het nieuwe millennium bij elkaar en mixen de hele zooi in rap tempo in, aan en achter elkaar. Zo krijgt iedereen wel wat naar zijn gading en is een volle dansvloer gegarandeerd.

Tekst: Nico

Genre: van hiphop naar disco en van house naar r&b, vooruit dan maar: eclectisch
Bijzonderheden: Op de eerste schijf gooien The Glimmer Twins 24 tracks in de blender en brouwen een energieke mix van klassiekers van naam en faam met klassiekers in wording. Yello's 'I Love You' mixt heerlijk met Basement Jaxx' ' Yosaxdub' en 'Groove Me' van Seduction vliegt al even lekker in zomerhitje 'Drop The Pressure' van Schot Mylo. Helaas moest er ook een blokje elektropop in, wat de boel gelijk op scherp zet. Waarom het oortergende geschreeuw van Mu's 'Let's Get Sick' erin moest, is een raadsel. Tegen het einde wordt de sfeer wat grimmiger met Primal Scream en het Belgische Front 242 om met The Stone Roses' 'Fools Gold' en het weinig gehoorde, maar daarom niet minder prettige 'I Travel' van The Simple Minds te belanden bij de letterlijke en figuurlijke oprotplaat 'Putain Putain' van T.C. Matic. Wat een kutplaat, daar trap je ieder publiek de deur mee uit. Het onvermijdelijke TL-licht hoeft er niet eens voor aan.

TLP aka Troubleman heeft op zaterdag zijn eigen feestje in de Salle de Danse zaal, waar hij volgens de overleveringen RnB, hiphop, funk, soul en ragga tot een smakelijke cocktail brouwt. En gelijk vanaf de zonnige reggae opener 'You Don't Love Me' van Dawn Penn zit de flow erin en kan het deinen beginnen. Met 'Call Me Rambo' van Ackie bijvoorbeeld. Of 'Jumpin' van Nel Banco. TLP zoekt zijn heil in lekkere lome grooves en sleurt zijn publiek mee in een door zwarte muziekstijlen gedomineerde mix die langzaam maar treffend opbouwt. Via M.O.P., R. Kelly en Lil Kim ("Kim got your dick hard", jaja) komen we bij Diana Ross' 'Upside Down' en het werkt. Om via The Roots, Crooklyn Clan, Missy Elliot bij Lyn Collin's klassieker 'Think' uitbundig te swingen. Van 'It Takes Two' van Rob Base gaan we in Harold Faltermeyer's 'Axel F', niks is TLP te gek. Het tempo gaat omhoog, evenals de uitbundigheid en van 'Push It' van Salt n Peppa gaan we haast als vanzelfsprekend naar eurohit 'Pump Up The Volume' van Technotronic. Het is even slikken, maar als je meegaat met TLP geniet je ook nog van Robin S., DJ Chuckie, MAW om met Angie Stone en N.E.R.D. in stijl te eindigen.
Hoogtepunt: Genoeg!
Dieptepunt: Mu, T.C. Matic spannen de kroon
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Oordeel: 7.5

Meer info: Culture Club

Love2Party recensie: Culture Club Vol. 1

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws