Miss Kittin - I Com (Nobodys bizzness)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niets Miss mee


Intro: Bij toeval net even een lekker stukje TROS 40-jarig jubileumfeest op tv meegepakt. Kabouter Plop, Vader Abraham, Ria-Worstjes op mijn borstjes-Valk medley...mijn God, hierna is alles dus een meesterwerk. Zelfs Miss Kittin!

Tekst: John

Genre: Electrotech-house.
Bijzonderheden: Voor iedereen die zich met volle overtuiging van het genre electroclash wenst te distantieren,(en dat zijn er best nogal wat, hoor), was Kittin toch wel 1 van de meest in het oogspringende verschijningen. Daardoor is het menigeen ook ontgaan dat deze jongedame ook niet stil is blijven staan. Eind 2002 begon ze zich al wat te distantieren van haar vaste partner in crime, The Hacker. Haar talloze dj-sets en bredere interesse leidden uiteindelijk tot haar eerste echt eigen mixalbum, Radio Caroline, waarop deze ontwikkeling al hoorbaar werd. Anno 2004 is er dan het eerste echte soloalbum. Kittin zingt hier (bijna) alle onzekerheden en frustraties van haar af. Ja, je leest het goed, zingt! Want hoewel ze daar dan nog niet zo zeker van is, zingt ze tegenwoordig best verdienstelijk.



Meer info: Miss Kittin

De single 'Professional Distortion' opent met een korte gitaarlick, waarna de electrobeats er met zware (bas)dreunen over heen vallen. Over een gitaar met distortion, (voor de leek, dit is een effect waarmee een gitaar een vervormd, scheurend, nogal punky geluid voortbrengt), vertelt Kittin ons over de dingen die ze als bekende tegenwoordig allemaal MOET doen. 'Requiem for a hit' is een ook aardig staaltje creatief teksten verzinnen. Caroline Herve, Francaise van geboorte, tegenwoordig dus Miss Kittin from Berlin, schreef trouwens voor zowat alle nummers zelf de teksten, en schreef ook aan alle muziek mee. En dat ging haar heel goed af. Met hulp van de nogal rocky professionals Glove, de heren Tobi Neumann en Thies Mynther, ook bekend van de notorious Chicks On Speed, valt er over afwisseling ook al niet te klagen. Electropunk, electrokletser, ballad!!, Frans, Duits, Engels, er komt van alles langs.
Hoogtepunt: Het Propaganda-achtige Kiss Factory. Maar daar heb ik dan ook altijd al wat mee gehad.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanradertje. Maar verwacht geen dj-in-the-house-plaat. Dit is vooral een luistercd met beats. Waarschijnlijk beter dan verwacht, maar wel minder opzwepend dan haar sets.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De Radio Caroline mix.
Oordeel: 7+

Love2Party recensie: Miss Kittin - Radio Caroline Vol. 1

Miss Kittin staat op 20 augustus op het Lowlands Festival en op 21 augustus op Pukkelpop (Belgie)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws