Infinite Livez & Busdriver (Big Dada)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Spraakwatervallen van onuitputtelijke virtuositeit


Intro: Big Dada breidt haar haast vlekkeloze hiphopcatalogus uit met twee nieuwe releases waar de woorden om elke vierkante millimeter vechten. Busdriver is een kosmische malloot die freejazzinvloeden gebruikt om zijn schijnbaar oneindige longinhoud op leeg te mc'en. Infinite Livez is degene die via surrealistische sferen en hilarische onderbroekenlol de luisteraar lachstuipen bezorgt. Een korte impressie van deze twee wacky MC's.

Tekst: Menno

Genre: hiphop en hallucinaties

Bijzonderheden: Een grote sticker op de hoezen van Busdrivers 'Cosmic Cleavage' en Infinite Livez 'Bushmeat' lijkt een absolute voorwaarde na een eerste luisterbeurt. 'Niet luisteren als men onder invloed is van verdovende middelen'. Het risico is dat je jezelf in de knoop draait als je 'Kev's Blistering Computer And Driver's Rapper's Rapper Moniker' op 'Cosmic Cleavage' beluistert, of een serieuze rugverwonding oploopt als je in een stuip trekt bij 'The Adventures Of the Lactating Man' van Infinite Livez.

Busdriver, woonachtig in L.A, heeft zichzelf een bijzondere mc-stijl aangemeten. Van hoog naar laag, versnellend en vertragend tovert hij op ontzagwekkende wijze rhymes tevoorschijn. Op sommige tracks komen de cuts van Busdriver fraai samen met de ritmes, die een fusie zijn van groezelige hiphopbeats en freejazzsamples. Hoogtepunten zijn er in 'She-Hulk Dehorning The Illusionist' en 'Unnecessary Thinking'. Op andere tracks reduceert de welbespraaktheid van Busdriver zich tot verbale diarree, de onontwarbare taalkluwen doen afbreuk aan zijn verhaal. De titeltrack is een van de hoogtepunten van het album en laat het machtige turntablism horen van D-Styles (denk Kid Koala). Al met al een goeie release die het beste van hiphop en freejazz samenbrengt.



Infinite Livez pakt het iets anders aan door beats met een steriel elektronisch randje strak tegen zijn expressieve cockney-accent aan te rijgen. Infinite Livez is de man van de wansmaak en melige onderbroekenlol na het bucketsucken. Hij heeft het over elephant doo, paardenneuken en draagt complete tracks op aan sperma en Arcadehallen. Waar Infinite Livez wat consistenter in slaagt dan Busdriver is het maken van beats die gemaakt lijken te zijn voor zijn absurde gedachtenspinsels. Puntige, goed afgemixte beats zijn te horen wanneer Infinite Livez op hilarische wijze pony's versiert (Hey, can I get you a bale of hay?). Toegegeven, 'Bushmeat' sprankelt pas echt als je ernaar luistert, enkel een beschrijving van de schunnige, surrealistische humor schiet hier tekort.

Hoogtepunt: Infinite Livez - The Adventures OF The Lactating Man, Busdriver - Staring At The Sun
Dieptepunt: ?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanraders!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Kid Koala - Some Of My Best Friends Are Dj's, Blockhead - Music By Cavelight,
Oordeel: Busdriver: 7.5, Infinite Livez: 8

Meer info: Big Dada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws