Rulers of the Deep - Tallinn Express (Nite:Life 019)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ready to impress


Intro: Achter Rulers of the Deep schuilen The Vibe Residents ofwel het DJ, productie en remixteam DJ Meri en P. Julm uit Estland. Hun namen kom je inmiddels tegen op producties die verschenen op tot de verbeelding sprekende labels als Ovum, Distance, Defected en Stealth. En je zult het niet geloven maar uit het koude Noorden sturen deze mannen je een portie warmbloedige deephouse toe die body, mind and soul verbazingwekkend snel in vuur en vlam zet!

Tekst: Nico

Genre: Deephouse
Bijzonderheden: De titel van hun Nite:Life editie, Tallinn Express, het eerste mixalbum van Rulers of the Deep, ontleenden de twee aan hun langlopende radioshow die ze verzorgen op Vibe FM in Estiona. Iedere vrijdagavond mixen ze er live voor de radio een brede selectie van het nieuwste op het gebied van (deep)house, techno, nu jazz en breaks. Gelukkig voor ons hebben ze hetzelfde bedacht voor hun debuutmix. Want om gelijk maar met de deur in huis te vallen, met Tallinn Express heb je een ideale cd in handen voor deze zomer! Hiermee wordt iedere file naar je favoriete strandtent deze zomer een feest. Met een beetje geluk danst iedereen op de snelweg om je heen met je mee. Zeker weten!



Meer info en luisteren naar: Rulers of the Deep

Groovy stuff van de eerste tot de laatste seconde, als ze het tempo in een klap naar beneden trekken en Jazzanova's 'Another New Day' mixen met The Cinematic Orchestra feat. Roots Manuva's 'All Thing To All Men'. Maar dan heb je je eerst met verbazingwekkend gemak moeten dansen door de oldskool Chicago house sound van 'Lyrics of Conciousness' van Rulers of the Deep zelf die het album openen. Gevolgd door de zuigende housegrooves van Spiritchaser's 'As we Continue' en een lading platen die maar een stempel verdienen: Deephouse! Maar liefst vier nieuwe Rulers of the Deep producties waaronder de binnenkort op NRK te verschijnen soloplaat 'Everything' van DJ Merie. Maar ook The Youngsters remix van Franse jazzexperimentalist Frederic Galliano en zijn Afrikaanse Diva's, Alexkid, Mood II Swing's 'Can't Get Away' in de Rulers of the Deep Dub, DJ Gregory's 'Afromobile', Miquel Migs' 'Laptop Excursion' noem maar op. "Picking up the bass", vertrouwen ze ons toe op de opener. Ze hebben hem snel te pakken en verdommen het om hem ook maar een seconde los te laten. Wat een feest.
Hoogtepunt: JA!
Dieptepunt: Nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check de Nite:Life serie en pick up the bass!
Oordeel: 8.5

Meer info: NRK Music