Chica Disco Vol.2 - Mixed by Dj Sin Plomo (Chica Discos)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

DJ Bleifrei


Intro: Deutsche Dieter startte zijn eerste discotheek, met hulp van zijn vader, al op 18 jarige leeftijd, in de Duitse stad Rosenheim. Een korte vakantiereis naar Ibiza, in 1988, was de aanzet tot een totale koerswijziging. De impact die de beroemde Summer Of Love op hem had, was zo groot dat hij besloot meteen maar permanent naar Ibiza te emigreren.

Tekst: John

Genre: Tribal, progressive en electrotech, Ibiza style, maar dan met een Duitse tic.
Bijzonderheden: Na wat jaartjes her en der gedraaid te hebben, werd hij in 1997 resident-dj in de bekende club KM5. Voor deze club mixte hij ook nog een aantal cd's aan elkaar. In 2000 verliet hij deze club weer voor dj-baantjes in de nog fameuzere club Space en onder andere de Privilege. Ook begon hij een samenwerking met de eveneens geemigreerde Duitse tranceproducer Torsten Stenzel, hier vooral bekend van zijn producties als Taucher en meer nog van het gelikte N.U.K.E., met de hitsingle 'Nana!' Chica Discos werd opgericht, een label bedoeld voor de echte balearic producties. De cd begint dan ook heel verraderlijk als een Cafe Del Mar kloon, met een zweverige, 5 minuten lange, beatloze intro. Maar dan is het genoeg. De percussiedoos gaat open, en het is, dag zonsondergang en hallo dansvloer. Een opzwepend mediterraan-house-tussendoortje volgt. Verrassend genoeg is er dan ineens weer koele electronica van Depeche Mode soundalikes Carter&Swain. Daarna kan er weer volop gezweet worden op Guria Revisions single Summertime, een tribal progressivewerkje, met acid-bassline. Of op moddervette trommel-en-bas monsters als In Destiny en Voila!. Ook kan er met van verbazing opengevallen mond meegedeint/gedanst worden op het hilarische How to roll a joint. En zo wiebelen we een beetje heen en weer tussen electro, prog en tribal. Kort samengevat klinkt deze cd in ieder geval wel heel anders dan een gemiddelde, meestal uit Engeland stammende progressive-cd. De kruising tussen het Duitse geluid en het Ibizasoundje maken het anders en zeker zeer dansbaar, maar helaas zijn de nummers per stuk bekeken niet altijd echt bijzonder.
Hoogtepunt: Sommige nummers bevatten heel leuke stukjes. 'How to roll a joint', 'Superlounger' en 'Rocksoul' bijvoorbeeld.
Dieptepunt: Andere nummers zijn alleen maar stukjes (muzikaal behang dan wel)
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Geinig, vaak opzwepend ook. Leuke opwarmer als je deze zomer naar Ibiza gaat. Beetje een lege schaal als je dat niet doet. Ene oor in, andere uit.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Sin Plomos Km5 serie, en Chica Disco 1.
Oordeel: 6

Luisteren naar: Chica Disco 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws