Rodney Hunter - Hunter Files (G-Stoned)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vienna styled grooves


Intro: Bijna drie jaar geleden vroegen Kruder & Dorfmeister aan Rodney Hunter of hij niet eens een plaatje voor hun G-Stone label wilde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Althans, het duurde even want Hunter nam er rustig de tijd voor en sleutelde dik twee jaar aan zijn album Hunter Files. Wij wisten tot een paar weken geleden nergens van, anders hadden we kunnen zeggen: "Het was het wachten waard!"

Tekst: Nico

Genre: G-Stoned grooves, soul, dub, downtempo etc.
Bijzonderheden: Genoeg! Na de rollende golven van het intro krijgen we op 'Electric Lady' gelijk te horen waar het Rodney Hunter om gaat. Feel good vibes, blazers, reggae/dub invloeden en een vette groove die niet alleen een enorme smile tevoorschijn tovert, maar ook de voeten aanstuurt. De single wordt al maanden grijsgedraaid door Kruder & Dorfmeister maar nu kunnen wij, gewone stervelingen eindelijk met ze mee dansen! 'Work That Body' klinkt alsof de mannen van The Stereo MC's even langs zijn gekomen in Wenen om een jointje mee te roken, aan wat knoppen te draaien en wat in de microfoon te murmelen. Hoofdschuddend genieten. De grooves worden nog wat intenser op 'Let your soul guide your heart', waarop Richard Dorfmeister een handje toestak. Diepe lome house Vienna style, felle claps, een dwingende baslijn en een vrouw die vriendelijk maar uitdagend vraagt: Let your soul guide your heart'. Ooohhhh...wat doe ik mijn best!

Voor Hunter is het allemaal niet genoeg, die gaat gewoon verder. Dat doet hij met 'Quero Saber' een midtempo Balearic klapper waarop zangeres Orieta Pires in voor mij onverstaanbaar Spaans mij hele sensuele dingen toeroept, of is het mijn fantasie die op hol slaat? Van niet al te indrukwekkende raps tot gloeiend hete soul op 'There's a reason' tot zwoele Zuid-Amerikaanse ritmes op 'Take a Ride' met de kalmerende fluit van Stoney (what's in a name) en Hunter zelf in dubstyle op de vocalen. Terwijl 'Take a Ride part 2' een mysterieus Arabisch tintje krijgt dankzij de vocalen van MC Aladin en de baslijn en het ritme op raggastijl gaan. Op 'Find It' krijgen we dan eindelijk de "Stoned" reggae/dub voorgeschoteld met ska ritme en de words van MC Farda P. Smokers Delight! Even gas terug met de berookte soulromance van 'Is this your boy' waarop de jonge zanger Ken Ceasar tot grote hoogte mag stijgen om met 'Without Warning' terug te keren naar de groove. De grooves van discostomper Rockers Revenge's 'Walking on Sunshine welteverstaan die duidelijk als basis dienden. Met de spirituele stem van Hubert Tubbs en een lekker gefilterde bas en sensuele stemsamples die ik eerder heb gehoord bij de labeleigenaren, zeker weten. Na een kort moment van bezinning volgt 'You're not alone' ter afsluiting. Meer bezinning, uitblazen om snel weer op play te drukken. Groove is in the heart. In ieder geval in het met warm bloed gevulde hart van mijnheer Hunter!
Hoogtepunt: Ja
Dieptepunt: Nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check de G-Stone catalogus
Oordeel: 8.5

Meer info: G-Stone Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws