Paradisco 3000 presents Chicago Boogie (Eskimo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The tracks that build house


Intro: Het zijn de stuwende krachten achter de Paradisco 3000 en tevens residenten. Antal en All Out K, tevens eigenaars van platenzaak Rush Hour en het gelijknamige label, stelden deze compilatie samen. Op hun eigen label steken ze hun liefde voor Detroit techno niet onder stoelen en banken maar op Chicago Boogie, is het, hoe verrassend, de oldskool Chicago housesound die zegeviert.

Tekst: Nico

Genre: Chicago house (en enkele erg lekkere shots disco)
Bijzonderheden: Het rauwe maar o zo aanstekelijke housegeluid dat in de jaren tachtig overwaaide uit Chicago en de dansmuziek definitief een heel ander gezicht zou gaan geven. We weten allemaal wat er daarna gebeurde. En nostalgisch als we zijn krijgen we er maar geen genoeg van om terug te blikken. Het verklaart grotendeels het succes van de Paradisco avonden waar residenten Antal en All Out K hun liefde voor het oorspronkelijke geluid stug blijven opdienen aan het enthousiaste publiek. Nu is er dan de bijpassende cd.
Antal en All Out K stelden samen, DJ Antal stond achter de decks. It's time to ride" klinkt het bezwerend over de kale, karakteristieke drumcomputers op de opener 'Ride' van Virgo. De toon is gezet, The Ride kan beginnen! De zweverige synths, kale, monotone beats en warme vocalen op 'Face It' volgen en vanaf dat moment zit je gevangen en is dansen, zingen, zweten en swingen het enige dat nog telt. De ene plaat nog heftiger en rauwer dan de andere. Een feest van herkenning, het tempo aangenaam rond de 120 beats per minuut en mannenstemmen die ons van alles toevertrouwen en oproepen om de bass te voelen. Mijn eerste hoogtepunt volgt al op de derde track, 'Feels Good' van Electra. Jammer genoeg de instrumentale versie, maar wie hier stil op blijft staan, zal waarschijnlijk nog nooit een voet op de dansvloer hebben gezet. En dan staat de teller pas op drie! De Larry Heard mix van Club Ice's ' Manhasset', 'Shake Your Body' van Jeanette Thomas, Can't Get Enough' van Master C&J, 'I'm Strong' van Fingers Inc. met de onnavolgbare vocalen van ene Robert Owens, het houdt niet op! Een lekkere smerige acid track van Six Brown Brothers, schatplichtig aan Phuture's 'Acid Trax'. Steve Pointdexter, Adonis, Nightlife Unlimited, noem maar op. Mijn eerste reactie was er een van: " Nee he, niet weer een terugblik".....maar al na de eerste beluistering zat ik gevangen en heb ik mijn zeer gekoesterde box 'The History of The House Sound of Chicago' met daarin twaalf elpees vol klassiekers zelfs tevoorschijn gehaald. Wat een feest!
Hoogtepunt: Alles!
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, ken uw klassiekers
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Schud je spaarvarken leeg en ga eens op zoek naar The History of The House Sound of Chicago op BCM Records en koester hem.
Oordeel: 8,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws