Various - Klubbjazz Vol.5 (Slip N Slide)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Z-O-M-E-R!!!


Intro: De donkere kant van de mens is ver te zoeken op deze ultieme ZOMERplaat. Algehele vrolijkheid heerst hier, dansen of relaxed meetappen op de meeslepende latinojazzhouse gaat welhaast automatisch. En hee, alle zorgen zijn gewoon voor morgen.

Tekst: John

Genre: latin & jazzy house.
Bijzonderheden: De serie, met als rode draad het verzamelen van latin /jazzy feelgood music heeft een paar vaste kenmerken. Op alle nummers kan gedanst worden, de beats zijn altijd aanwezig, maar ook op een lager volume zijn de nummers goed te genieten. Sissende en ratelende percussie, en veel vocalen houden de aandacht ook dan voldoende vast. Verder zijn de tracks vrij underground, dus je kunt hem ook volgend jaar weer op je tuinfeest/barbecue draaien, zonder scheve gezichten. Met het volume open heb je gewoon je eigen broeierige latinhouseparty, en anders zeker een vrolijke, zomerse achtergrondplaat. Voeg daar nog eens bij dat de meeste nummers ook nog eens heel goed in elkaar zitten, moet je dan eigenlijk nog meer weten? Nou goed dan, al die jazzy gitaarlicks, housy beats, trompetten, pianos en orgeltjes en bakken vol drums en percussie worden u gebracht door mensen met fantasievolle namen als: Markus Enochson, Dj Chus, Agora, Alphabeat, Black science orchestra, Ursula Rucker(!), Deep Fm en nog een zwik anderen.
Hoogtepunt: Terwijl je hem draait weet je het, de zomer komt eraan!!
Dieptepunt: Vrolijkheid kent geen dieptepunten.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, haal hem nu vast in huis. Begint de zomer meteen wat eerder voor je.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar:De andere vier Klubbjazzen, (deel 1,2 en 3 ook als 3x mixcd in 1 box verkrijgbaar), en de Jazz in the house serie.
Oordeel: 8+

Luisteren naar: Klubbjazz 5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws