The Youngsters - The army of 1-0 (F-Com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tech yes, tech no


Intro: De samenwerking tussen Frenchmen Oliver Mateu en Gilles Escoffier resulteerde tot dusver al in een fiks aantal e.p.-s en remixen. Na de laatste serie singles, Confidential Music Vol. 1 t/m 3, die met zijn allen makkelijk een cd kunnen vullen, is er nu al weer een hele schijf vol techno- en electronicaplaten.

Tekst: John

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Aan de basis van de muziek staan invloeden van o.a. oude meesters Kraftwerk, electronicapioniers als Lfo en vooral ook Detroit-techno. Dat resulteert soms in leuke muziek, maar ook regelmatig in technisch, emotieloos gefriemel. Zoals al meteen in 'Opening Theme', een nogal bloedeloos offbeat technoplaatje. De opzwepende single, 'Place, race & face' schud je daarna wel meteen weer wakker. Nummers als 'Raspberry Fields' en 'Confidential Music' klinken ook uiterst strak geproduceerd, en zijn zeker net zo origineel als een Samson & Gert productie. Toch zijn er ook wel wat mooie dingen te vinden. Als de techno, en de wij-moeten-scoren-op-de-dancefloor-drang naar de achtergrond verhuizen, is er ook ruimte voor schoonheid, zoals in het intro 'The pink sox', de aanhef tot het mooie 'Cafe de la Poste'. Of op sfeertechnonummer 'Laptop Weekend'. 13 in een dozijn techno als in de nummer 'Curtains' en 'Mellotron' en Mr.Oizo sound-alike 'Confusion' worden uiteindelijk dan toch nog gevolgd door de sfeervolle uitsmijter 'Notes for Maichau'.
Hoogtepunt: Cafe de la poste.
Dieptepunt: Niet echt,nee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, even zonder dollen, hoewel bij lange na niet alle nummers de originaliteitprijs verdienen, is het gemiddelde niveau best hoog. De niet zo originele nummers klinken in ieder geval goed, en de rest is mooi meegenomen. Technoliefhebbers kunnen met dit album waarschijnlijk best uit de voeten. Andere nieuwsgierigen kunnen hem gewoon laten staan.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Confidential music 1 t/m 3.
Oordeel: 6

Meer info:: Youngsters

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws