Afterlife - Speck Of Gold (Bar De Lune)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dream on...


Intro Ik baal als een stekker. Vorige week heb ik thuis een feestje gegeven. Je kent het wel: ongegeneerd veel eten en drinken met vrienden, onder het genot van een goed muziekje. 's Ochtends kwam de kater dubbel zo hard aan. Wat bleek? 1 of andere onverlaat had mijn nieuwe cd van Afterlife zonder hoesje op tafel gesmeten. Nu hoeft dat geen ramp te zijn, maar wel als je tafel eruit ziet als een maanlandschap, gevuld met etensresten, omvergevallen potjes dipsauzen en diverse soorten alcoholresten. Zelfs de kaarten (voor het kaartje blazen :-) waren voorgoed op het hout geplakt. Net als de kaarten, plakte het Afterlife-schijfje aan tafel vast, alsof het met 1 secondelijm was bewerkt. Resultaat (na een grondige verwijdering): minimaal de helft van het dromerige chilloutalbum is verziekt. En dat doet pijn.

Tekst: Marcel

Genre: Dromerige chilloutmuziek.
Bijzonderheden: Afterlife is het muzikale alter ego van de Britse producer Steve Miller. Wat is nu zo bijzonder aan deze man? Hij is door samenstellers van vele chillout en loungeverzamelalbums 1 van de meest 'gebruikte' producers. Van Cafe Del Mar en Hed Kandi-cd's tot menig Renaissance en Ministry Of Sound verzamelaar: Afterlife ontbreekt niet. En terecht, dat bewijst de Brit met zijn tweede album. Speck Of Gold is je reinste relaxation. Muziek bestemd voor in je meditatiesalon. Want tot rust kom je op de klanken van Afterlife. Is het niet door de poppy, sprookjesachtige sound van Miller, dan wel de dromerige zang van leadzangeres Rachel Lloyd. Zij neemt overigens niet alle vocalen voor haar rekening. LIyod, die werkelijk waar schittert op het debuutalbum Simplicity 2000, wordt dit keer bijgestaan door een handjevol gastvocalisten, bestaande uit Cathy Battistessa, Melanie Williams, Angela Neve, Calladine, Rood Chakra en Chris Coco. Geen namen die belletjes laat rinkelen, maar wel mensen die met gemak IDOLS kunnen winnen (al is dat geen moeilijke opgave). De release bestaat overigens uit 2 schijfjes. Een cd met daarop de originele tracks en een remix cd met bewerkingen van Roger Sanchez, Chris Coco, Christophe Goze, James Bright en Cantoma (Nee, niet die vermaarde Franse voetballer). Wegdromen in je hangmat doe je dus op cd 1, swingen onder een langzaam zakkende zomerhorizon op cd 2. Hoe compleet kan een release zijn?
Hoogtepunt: De titelsong blijft maar door je hoofd spoken. En de James Bright-remix van 'Clear Blue Sky' swingt de pan uit.
Dieptepunt: De voorgoed op het schijfje gegrifte mayo- en safarisporen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een verrijking voor je seksleven.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Afterlife - Simplicity 2000 (Hed Kandi)
Oordeel: 8,5

Wij hebben een aantal cd's op de redactie liggen om weg te geven. Mail Marcel minstens 3 vocalisten die te horen zijn op Speck Of Gold

Afterlife

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws