Sandboy - Wanderlust (Hinterland Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Happy as a sandboy!


Intro: Bovenstaande teaser is dan wel een raar Engels uitspraak, maar blij word je zeker van Sandboy zijn muziek. Tobias Meggle heeft zijn muzikale richting duidelijk gevonden. Na Beanfield verlaten te hebben, trok hij zich terug in een studio op het platteland en werkte daar aan zijn nieuwe project...

Tekst: John

Genre: Jazzy, latin, brokenbeats
Bijzonderheden: ...vervolgens richtte hij het label Hinterland op, een verwijzing naar zijn plattelandswerkplek. Vanuit zijn studio, een oude boerderij onder de Bavarische Alpen, lukte het hem wonderwel de meest exotische klanken bij elkaar te krijgen. Net als zijn vorige band Beanfield tegenwoordig doet, grotendeels met echte instrumentatie en een beetje electronika. En ook al met de nadruk op zwoele, exotische vocalen. Daarmee houd de vergelijking overigens op. De Wanderlust, reislust dus, spreekt duidelijk uit al zijn nummers. Het Braziliaanse gevoel bijvoorbeeld, met Nice Ferreira, tegenwoordig Duitse Braziliaanse. Op de vorige single 'Viver' en 'Bsb', (Gerd zijn remix komt eraan!), en het geweldig zomerse 'Lua Nua'.
Tweetalige broken beats met Marianne Kirch op 'Les Eclaires'. Spoken words van Marishka Phillips, 100% een spitting image van Ursula Rucker. Jazzy poetica met Esther Proud op 'Motion Capture' en 'Nieve'.



Nanar Vorperian: 'jeez, wat een stem!'

Ook een instrumentaalje wordt niet geschuwd. Een funky trompettenketser nog wel, genaamd 'Inner light'. Patrick Gammon mag ook een nummer zingen. Deze ex-collega van Thomas (want dood), is te horen op Pepe, met een vocaal spoor dat hij destijds voor Motown inzong. Lijkt wrang, maar klinkt vrolijk. En dan is daar nog Nanar Vorperian. Deze dame uit Londen zingt normaal voor de Engelse groep Break Reforms. En Jeez, wat een stem heeft zij! En wat een ongelooflijk lekkere muziek ook nog eens. Deze dame nooit meer wegdoen a.u.b., Thomas!
Hoogtepunt: 'Pomegranate' en 'Written in the Leaves', toevallig ook alle 2 met NANAR.
Dieptepunt: Dat er niet nog meer nummers met Nanar op staan? Nee, onzin, de rest is ook goed.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Perry Hemus - Rhodesmode, of probeer hier eens wat van
Oordeel: 9-

Meer info: Hinterland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws