Quant - Getting Out (Ecco.chamber)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Quant is definitely getting out!



Intro: Reikhalzend werd er in de scene uitgekeken naar de opvolger van Quantastical Quantasm. Twee jaar werd er door de Zweed Jonas Quant geschaafd, geschuurd en verfijnd. Getting Out is het resultaat, en het mag gezegd worden......Quant maakt indruk!

Tekst: Nico

Genre: broken beats, nujazz, funk, soul
Bijzonderheden: Quant zet de toon met 'Get of my Line', een beestachtige funkjazzplaat vol betoverende strings, het geschal van hoorns, een seventies aandoende keyboardpartij en een wellustig kronkelende baslijn over een in stukken gehakt funkritme. En dan heb je pas de eerste vier minuten te pakken! Niet minder mooi, maar een stuk ingetogener is de warme soul van 'Tryin' gedrenkt in funky flavours en gedragen door de al even warme vocalen van Ernesto. Diezelfde Ernesto reikt naar de sterren op 'Self Control' met z'n voorzichtig gebroken beats en bedwelmende strings. Ook op 'Babu' lijken traditionele jazz en soul elkaar te ontmoeten in Gotenburg, al trekt Quant het allemaal naar het hier en nu in een verbluffend mooie productie, met een fijne neus voor detail. Luister maar naar 'Chills and Thrills' waarop de Zweed zich liet inspireren door Zuid-Amerika en de piano en de zwoele damesvocalen het werk laat doen. 'Miracle Man', de eerste single van het album, doet het opnieuw met de vocalen van Ernesto. Zo warm en soulvol dat ik in eerste instantie weigerde te geloven dat dit uit het hoge noorden komt. You better belief it! Want met tracks als 'Never Thought That', het lome, tegen dub aanleunende 'Getting Up' met z'n subtiele vocodervocalen en 'Revenge' met de jonge veelbelovende Zweedse zanger Salome en de roffelende percussie wordt het alleen nog maar mooier!
Hoogtepunt: Het hele album!
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Leg je oor eens te luister bij Jazzanova's Sonar Kollektiv of de releases op Gerd's 4Lux label
Oordeel: 9

Meer info: Ecco.Chamber

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws