Various - The Best of MTV Lounge (Sony)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een tijdsbeeld


Intro: Een fraaie box bestaande uit maar liefst 4 cd's, met daarop 52 tracks die een behoorlijke afspiegeling zijn van de ontwikkelingen in downtempo land. The very best is wat overdreven, de 52 tot de verbeelding sprekende titels bieden een representatief overzicht wat er zich in downtempo land de afgelopen jaren heeft afgespeeld. In een klap, en voor een schappelijke prijs, ben je aardig op de hoogte wat er zich de afgelopen jaren afspeelde. Doe er je voordeel mee.

Tekst: Nico

Genre: lounge, chill, downbeat, latin & grooves
Bijzonderheden: Voor inhoudelijke beschouwingen verwijzen we je in dit geval gemakshalve naar de downtempo sectie bij onze albumrecensies. Zonder er enige wetenschappelijke wijsheden op los te laten, lijkt zo'n 80% van het hierop verzamelde werk eerder uitgebreid besproken te zijn op Love2Party. Lees even mee: Gerd, Kruder & Dorfmeister, Thievery Corporation, Gare du Nord, Blue States, Bent, Alex Gopher, Portishead, Mint Royale, Moby, X-Press 2, Sven van Hees, Praful, Mo' Horizons, Zuco 103, Ian Pooley, Arsenal, Project 2000, Groove Armada, Llorca, Bob Sinclair, D' Note en natuurlijk ontbreekt St Germain niet. Zonder uitzondering artiesten wiens albums en de tracks die er vanaf geplukt zijn voor deze verzamelaar, hier eerder uitgebreid zijn besproken. Het geeft aan dat wat ons betreft MTV Lounge een paar goede snaren weet te raken, al is een aantal van de tracks inmiddels behoorlijk uitgemolken. Een groot aantal van deze tracks komt je bovendien te pas en te onpas tegemoet als je de televisie aanzet. Of het nou Yorin Travel is of een of andere vage documentaire, de hele boel wordt muzikaal ondersteund door zwoel luistervoer op het lage tempo. Desondanks is The Best Of MTV Lounge een fraai gedocumenteerd overzicht van wat er zich in de afgelopen vijf jaren op het meer toegankelijke vlak afspeelde.
Hoogtepunt: Uiterst geslaagd voor op de achtergrond als je bezoek hebt. Zelfs je opa en oma zullen het merendeel van het verzameld werk niet als storend ervaren
Dieptepunt: Veel te veel uit deze 5 jaren is blijven liggen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Moeilijk.......een beetje muzikale avonturier zal deze box laagdunkend opzij schuiven. Ben je niet zo'n trainspotter die alles als eerste in huis hoeft te hebben, dan bieden deze vier cd's een schat aan lekker luistervoer.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Your Lounge Your Music 1 t/m 6
Oordeel: 7-

Meer info: Love2Party's Downtempo sectie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws