Fabric 14 - Stacey Pullen (Fabric London)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Funky as hell!Luisteren naar Fabric 14

Intro: Het heeft even geduurd, maar met deel veertien van de succesvolle Fabric-reeks levert Stacey Pullen eindelijk weer eens een ouderwets, goede Detroit technomix af. De funk druipt werkelijk met dikke, vette klodders van deze cd af!

Tekst: Marcel

Genre: Funky techno.
Bijzonderheden: Vorig jaar waagde Kevin Saunderson tevergeefs twee pogingen om een goede Detroit technomix af te leveren (Trust the Dj KS02 & KS03). Ook lukte het Jeff Mills niet echt om een boeiende set vast te leggen op schijf (Exhibitionist). Deze zogenaamde eerste lichting van Detroit technomuzikanten leken het gevoel, het enthousiasme en met name de funk te zijn verloren. De iets jongere Stacey Pullen - samen met dj/producers als Carl Craig, Kenny Larkin en Moodymann gerekend tot de tweede lichting van Detroit technomuzikanten - faalt niet. De Amerikaan laat met veertien tracks van een groot aantal onbekende producers horen dat je voor goede, funky technomuziek nog steeds in de Motorcity Detroit moet zijn. De funk druipt werkelijk van elke track af en de vakkundigheid waarmee Pullen de tracks (via veel special effects) aan elkaar rijgt, is groter dan de voetbaltechniek van Zinedine Zidane.
Hoogtepunt: Moodymann - Music People (Mahogani)
Dieptepunt: Diepere baslijnen dan die van Moodymann bestaan echt niet.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Twijfelen aan een Fabric-cd is sowieso 'not done'. (houd ons maar in de gaten voor meer recensies van uitstekende nieuwe afleveringen)
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Mix Up Vol. 5 ft. Derrick May (Sony Japan) / 430 West presents Back To The Rhythm, mixed by Dj Lorne Burden (430 West)
Oordeel: 9

Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws