Vikter Duplaix - Singles [prelude to the future] (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The message is in the MJOEZIKKK!


Intro: Vikters derde relevante soloproject zag onlangs het licht. Na International Affairs en zijn !K7 mix cd, is er nu dan ook: Singles. Met de op vele manieren uit te leggen toevoeging, Prelude to the future. Een collectie van b-kantjes, remixen en moeilijk te vinden platen. Future of niet, een imposant verleden had hij in ieder geval al. In het interview dat Love2party onlangs met had, lees je hier alles over, en gunnen we je gelijk een kijkje in de muzikale wereld van Mr. Duplaix.

Tekst: John

Genre: Ze noemen het nou eenmaal New Philly Soul, dus doen wij dat ook maar.
Bijzonderheden: Vikter opent meteen maar met een danklied voor zijn mannelijkheid. En is daarbij uiterst content dat zijn aanspreekpartner in deze ook nog eens, jawel, een vrouw is. De geiligheid straalt er van af. Hitsig doet hij zijn ding over de snerpende electrobeats. Ook met Jazzanova, in 'Soon', houdt hij het allemaal uiterst sensueel. Muzikaal gezien dan. Net voordat we dus allemaal inderdaad uit de kleren willen gaan, is er 'Messages'. Deze uit de hand gelopen apparatuurtest hielp Vikter onverwachts in het zadel op weg naar een solocarriere. Het nummer koppelt heel geslaagd de soulzang van Vikter aan een lekker diepe (DEEEEP! weet je wel!) housemelodie. Op 'City Spirits' zet hij die lijn voort met een heel belangrijke rol voor de smachtende pathos in zijn zang. 'Galaxy' met zijn complexe, meerlagige ritmes is misschien wel wat bombastisch, maar tevens een heel intrigerend en mooi nummer. Zijn andere samenwerking met Jazzanova, 'That Night', is ook al goed. Dreunende broken beats over spannende, sensuele muziek tezamen met Vikters smachtende stem maken er een fijn triootje van. Dan mogen we weer dansen rond het slipje in het nogal over-sensuele lustepos 'Sensuality'. Samen met Sylk 130 raakt hij weer wel de gevoelige snaar. En dan wel de vioolsnaar. De trompetten blazen ook haar laatste beetje weerstand nog weg, That woman is yours, Vikter! De unreleased version van 'Messages', samen met spoken-word artiest Wadud, is de productie waar al het goede samensmelt. Een referentiepunt where SOUL Anno Land van Ooit meets SOUL Anno nu. Top!
Hoogtepunt: Critical point feat. Wadud-Messages (The unreleased version) The message is in the MJOEZIKKK!
Dieptepunt: Sensuality is net een graadje te sensueel, maar dieptepunt, ach, er moet toch wat te zeiken blijven.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, niet voor iedereen gelijk bingo, maar geef hem een paar draaibeurten, en hij GROEIT!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Vikters vorige twee, en, hee, wat dacht je van heel die waslijst aan soulpower waar hij aan mee gewerkt heeft!
Oordeel: 8,5

Meer info en Luisteren naar: Vikter Duplaix

Love2Party interview: Vikter Duplaix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws