Dedicated To All Believers - 10 years Kanzleramt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

10 jaar Kanzleramt!


Intro: Labelmanager Heiko Laux had tien jaar geleden nooit durven dromen dat zijn Kanzleramt uit zou groeien tot een van de populairste technolabels. Vandaag de dag verkoopt het wereldwijd goed genoeg om door te blijven gaan en voorlopig lijkt er geen einde aan het succes te komen. Afgelopen maand verscheen ter gelegenheid van het tweede lustrum de 100e Kanzleramt. Daarmee gaf het label het startsein voor een jaar met veel bijzondere activiteiten en releases. Deze verzamelaar met twaalf Kanzleramt hits is er een van.

Tekst: Iddo

Genre: Melodieuze techno
Bijzonderheden: Honderd releases in tien jaar tijd, dat maakt een mooi gemiddelde van tien per jaar. Kanzleramt heeft in de loop der jaren een steeds duidelijker profiel gekregen wat betreft muzikale inhoud. Melodieuze techno slaat er de klok en daarmee spreekt het label wereldwijd een brede doelgroep aan. Ondanks de melodieuze achtergrond heeft vrijwel iedere artiest die muziek op het Duitse label uitbrengt een eigen sound, waardoor diversiteit wel gegarandeerd blijft. Een aantal bekende artiesten die op Kanzleramt releases uitbrengen zijn Johannes Heil, Diego, Damon Wild, Alexander Kowalski en Fabrice Lig. En geen van deze artiesten mag uiteraard op deze verzamelaar ontbreken. Heil is aanwezig met de dansvloerkraker 'Paranoid Dancer', en van Kowalski het uiterst vrolijke en swingende 'Hot Spot' werd opgenomen. Minstens zo aanstekelijk is 'Universal Tech' van Fabrice Lig. In april zal overigens een album van Fabrice Lig op het Duitse label verschijnen. Enkele maanden verscheen van Heiko Laux nog een nieuw album, Offshore Funk genaamd, hij is op deze verzamelaar aanwezig met 'The Silent Bass' en 'Moved' in de Villalobos mix. Andere artiesten op deze verzamelaar zijn Diego, Anthony Rother, Christian Morgenstern, Double X en Richard Bartz. Allemaal muziek met een heerlijke melodie en daarmee een uitstekend overzicht van tien jaar Kanzleramt!
Hoogtepunt: Alle twaalf goed.
Dieptepunt: Een beetje verzamelaar heeft de twaalf tracks waarschijnlijk al in bezit.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader wanneer je nog geen weinig ervaring met Kanzleramt hebt.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Alle ruim honderd Kanzleramt releases.
Oordeel: 7,5

Meer info: Kanzleramt

Heiko Laux en Alexander Kowalski zijn zaterdag 6 maart te bewonderen in de Rotterdamse Off-Corso tijdens een event van Sound Architecture. In mei kunnen we een Kanzleramt DVD verwachten met een registratie van het tienjarig bestaansfeest dat onlangs in Berlijn werd gehouden. Voor aankomende zomer staat een uitgebreide Kanzleramttour op het programma langs de Europese festivals.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws