Michael Reinboth - Soul Elektrisch (Trust The DJ)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Platenbaas van Compost Records stelt samen


Intro: Michael Reinboth, labelbaas van kwaliteitslabel Compost Records, stelt voor de eerste keer een collectie van uitstekende tracks samen voor Trust The DJ. En zoals steeds vaker het geval is met compilaties is ook dit weer een mix waarin elk muziekgenre wel een plaatsje vindt. Michael Reinboth is natuurlijk wel van de warme kant van de elektronica: hoe kan het ook anders als je een label als Compost Records runt.

Tekst: Menno

Genre: broken beats, house, elektro, funk
Bijzonderheden: Soul Elektrisch is een spannende, gevarieerde mix waar het zwaartepunt ligt op de kwaliteit en diversiteit van de tracks en het overbrengen van funk en groove met een warme gloed. Het begint al met de groove in Harry Diamond's 'Torture', waar een getormenteerde Harry zingt over de brandende passie in zijn hart. Meteen daarna zitten we in de bankhangsferen van Lesiman en de sublieme elektro van The Return OF The Returners 'Electraglide'. Na elke track heeft Meneer Reinboith wel een verrassing voor ons in petto door met tracks te komen die allemaal onwrikbaar van uitstekend niveau zijn. Ook zijn releases van Compost prominent aanwezig, in de vorm van drie nog niet uitgebrachte tracks van Minus 8, Beanfield en een Morricone-remix van Eddy & Dus Adria (die overigens zeer goed te pruimen is). Een van de andere hoogtepunten is de lichtvoetige 70's funk van Sidewinders 'Ego Riot', die met speels gemak en zelfrelativering een vrolijk gevoel zal achterlaten bij de luisteraar. Het eindigt allemaal warm en knuffelig met 'Midnight Marauders' van Joe Dukie & DJ Fitchie. Eigenlijk verdient elke track het wel om genoemd te worden, want de warme elektronica van Michael Reinboth overtuigt op alle fronten. Soul Elektrisch zal niet uit je CD-speler te branden zijn.
Hoogtepunt:Teveel om op te noemen, maar de persoonlijke voorkeur van ondergetekende gaat naar de zwoegende, zuigende baslijnen van Putch '79 - 1300. Of toch de geweldige remix van 'Dal Mare'?
Dieptepunt: Ben je mal.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De Ennio Morricone Remixes Vol. 1 en 2 op Compost Records
Oordeel: 8.5

Meer info:
Trust The DJ
L2P recensie Morricone Remixes Vol.1
L2P recensie Morricone Remixes Vol. 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws