Tim Deluxe - The little ginger club kid (Underwater)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Alle 13 best goed


Intro: Underwater records, het label van ex-Underworld lid Darren Emerson, bracht dit album al in september 2003 in Engeland uit. Gelijktijdig met de release van de nieuwe single 'Mandaya' is Tim's cd nu ook in Nederland verkrijgbaar. En dat werd tijd ook! Want deze cd zou best wel eens een groot publiek kunnen gaan bereiken. De combinatie van een uiterst commercieel verantwoord geluid en echt hele goeie nummers, maken hem zelfs voor de gevorderde houseliefhebbers best aantrekkelijk. Mits in een feeststemming.

Tekst: John

Genre: De duvel en zijn ouwe moer, als het maar lekker klinkt.
Bijzonderheden: Okay, het klinkt allemaal enorm gelikt, maar heb je er dan ook eenmaal aan gelikt, dan is de kans groot dat de smaak je best bevalt. Een waar luisterfeest (met de nadruk op: FEEST!), van A tot Z, en dan ook nog eens praktisch zonder zwakke momenten. Luister maar eens mee: funky discohouseopener 'Heavy Weather' (met Sam Obernik) zet gelijk de toon. Vloervuller 1e klas. 'Less talk, more action', met Terra deva, die de Eartha kitt-stem zo even uit haar mouw schudde, is de volgende lekker opzwepende plaat, en tevens Tim's vorige single. Een werkelijk dope rap in een ode aan Amsterdam, met name aan de coffeeshops en de walletjes volgt, waarna we ook nog eens over Lakeside's 'Fantastic Voyage' ontstresst worden. Dan volgt Tims superhit, 'It just wont do' (weer met Sam Obernik). (Overigens: een grote platenmaatschappij bood Tim 500.000 pond voor de rechten op dit nummer, maar hij hield liever zelf controle over de plaat, en weigerde.) Daarna horen we Terra Deva ineens met de zwoelste stem die je je maar kunt bedenken (hier geen zweempje Eartha Kitt meer) romantisch op je gevoel werken. 'Battle' heeft een beetje dat world music gevoel door de beats heen. Nieuwe single 'Mundaya' is een echte Latinketser, met daar overheen juist weer Bhangra-vocalen. Feestplaat! 'Little white ship' is een beetje een buitenbeentje, best mooi, maar niet echt op zijn plek.



Sam Obernik


Terra Deva

Weer even terug naar de filterdisco in 'We all love sax', maar nu met coole saxofoon, zonder filter, eroverheen. Origineel dus, de b-kant van Tim's eerste single, 'Sirens', een plaat die echter al snel een eigen leven begon te leiden. De spacey afsluiter is weer samen met Ben Onono, een halfengelse Nigeriaan, die het grootste gedeelte van de nummers samen met Tim schreef. Een gouden duo, zo blijkt. Toppertje!
Hoogtepunt: 'Story of you and me', hier krijg je weer dat vlinderachtige gevoel van in je onderbuik (Nee, ik bedoel geen Hard-on!).
Dieptepunt: 'Little white ship', geen slecht nummer, maar misschien toch wel een klein beetje misplaatst? Of zie ik het verkeerd, en is dit juist goed voor Tims credibility?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Wil je ook wel eens een vet klinkende commerciele cd hebben, die nog leuk is ook, dan is dit je kans. Geheid dat je hem nog blijft draaien ook.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Tim en Darren's mixed dubbel Underwater Episode 1.
Oordeel: 8.5

Meer info: Tim DeLuxe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws