Think Twice & the Youngsters (F communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

F Communications laat weer van zich horen

Intro: Het Franse F-Communications label staat bekend om zijn kwaliteitsreleases. Al jarenlang timmert het label van Laurent Garnier aan de weg en doet dat zeer succesvol. The Youngsters hebben deels voor dat succes gezorgd met hun uitstekende releases van melodieuze techno. Nu is er dan een nieuwe 12" met de track 'Place, Race & Face' en een remix van Agoria. Een nieuwe naam op het label is 'Think Twice'. Ook hier een 12" met twee tracks die het midden houden tussen breakbeats, hiphop en electrofunk. Een korte impressie van beide platen.

Tekst: Menno

The Youngsters - Place, Race & Face

Genre: Techno
Bijzonderheden: The Youngsters komen binnenkort met hun nieuwe album 'The Army of 1-0', waarop 'Place, Race & Face' ook een plaats zal vinden. Als opwarmertje is er nu dus deze 12". De versie van 'Place, Race & Face' die hier op te vinden is verschilt van de albumversie en de stevige Agoria-remix op de b-kant maakt deze plaat absoluut geen overbodige persing. De Youngsters-remix van hun eigen track is melodieuze techno zoals deze ook op de Confidential Music-serie te horen is en verder zijn er vocalen van Gil le Gamin himself te horen. De b-kant is echter de vloervuller van deze 12". Agoria heeft van 'Place, Race & Face' een stevige, funky technoplaat gemaakt met grote climaxen en stevige baslijnen. Een b-kant die zeker opgepikt zal worden door dj's.
Hoogtepunt: De Agoria remix
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het nieuwe album dat in maart uitkomt van the Youngsters (The Army Of 1-0) en de Confidential Music serie.
Oordeel: 7.5

Think Twice -Under The Bomb's / Back To Basics

Genre: breakbeat, electrofunk, hiphop
Bijzonderheden: Think Twice bestaat uit drie jongens met elk een verschillende muzikale achtergrond. De een runde een platenzaakje en draaide hier en daar wel eens wat, de ander speelde in een rockband en de derde heeft zijn muzikale wortels vooral in de jazz en de hiphop. De combinatie van deze drie levert in ieder geval interessante muziek op. De a-kant, 'Under The Bombs', is breakbeat met daaroverheen wat lyrics met de gebruikelijke maatschappijkritiek. Het klinkt niet heel erg spannend allemaal, maar 'Under The Bombs' blijft nog wel enigszins interessant door het samplegebruik (een curieuze vocaalsample en een vreemd gitaarloopje). De b-kant is vooral funkgedreven en bestaat feitelijk uit samplecollages die over het geheel nogal 'artsy' aandoen. Dat lijkt allemaal leuk en aardig, maar in dit geval leidt het tot een track die redelijk doelloos voortkabbelt. Niets om over naar huis te schrijven.
Hoogtepunt: Under The Bombs
Dieptepunt: Back to Basics
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. De a-kant is dan wel redelijk oke, maar de b-kant is niet zo oke.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Dani Siciliano - Likes...
Oordeel: 6

Meer info: F-Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws