L.S.G. - The Singles Reworked (Superstition)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Chill Out or Dance!


Intro: Oliver Lieb werd in 1969 in Frankfurt geboren en bestookt sinds 1989 de danswereld in een abnormaal tempo met 12-inches en albums. Zijn bekendste pseudoniemen zijn L.S.G., Spicelab, S.O.L., Ambush en Paragliders en zijn complete discografie beslaat wel een paar kantjes. Een druk baasje, dat onder de naam L.S.G. aan zijn zesde album toe is. Een terugblik op de grootste singles van L.S.G., opnieuw onder handen genomen en vloeiend aan elkaar gesmeed in een lange chillout flow. Uitgerust? Dan mag je op de bonus cd met je voeten van de vloer!

Tekst: Nico

Genre: Ambient, smooth electronica & technotrance
Bijzonderheden: Toch welk het feit dat een groot deel van de hierop verzamelde greatest hits van Lieb al zo'n tien jaar oud zijn, en verser klinken dan ooit! Bewust of onbewust heb je in de afgelopen tien jaar ongetwijfeld wel eens gedanst op technotrance klappers als 'Netherworld', 'Hearts', 'Fragile' of 'Blueprint'. Op de bonus cd vind je nieuwe remixen van 'Fragile' en 'Heart' en een niet makkelijk te vinden remix die Mark Gage aka Vapourspace 'Fragile' maakte. Het bijzondere van Lieb blijven de angstvallig tegen trance aanleunende melodieen en soundscapes, zonder dat je er als niet-trance-liefhebber jeuk van krijgt. Lieb bestookt de dansvloer met stevig pompende ritmes, meedogenloos door knallende dansbeats of energieke breakbeats, maar hult alles in een warme wollen deken van klanken en melodieen. Hij is niet bang voor het donker, maar wel erg huiverig voor kou en kilte. En ondanks de belachelijke hoge output betrap je Lieb niet op afgeraffelde producties. Energiek en dansbaar. Maar ja, dit is de bonus, het gaat om The Singles Reworked. En die bevat negen van zijn dansvloerproducties die van hun dwingende ritmes zijn ontdaan en in een kleurrijk jasje zijn gestoken, met als doel de luisteraar een dik uur lekker te laten zweven. En als je bij chillen denkt aan zielloos klankbehang of omgevingsgeluiden, waarbinnen weinig tot niets gebeurt, dan helpt Oliver Lieb je graag af van die illusie. Zijn idee van chillen is namelijk van een heel ander level. Lieb bewerkte zijn grootste L.S.G. dansvloerkrakers tot een organische, borrelende chillout mix, waarin trage breakbeats de kronkelende synths en af en toe grimmige en stekelige geluiden ondersteunen. Wellustige electronica op het lage tempo.
Hoogtepunt: de chill out mix van Lieb, en Vapourspace remix van 'Fragile'
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Lieb heeft al vijf albums gemaakt onder de naam L.S.G. Je kunt dus nog even vooruit.
Oordeel: 8-

Meer info: Superstiton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws