Luke Slater - Traktion Action (Novamute)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Luke Slater denkt vooruit


Intro: In afwachting van zijn vijfde studioalbum komt de Engelse technoheld Luke Slater met een aantal nieuwe en frisse tracks die het experiment zeker niet schuwen. De eerste 12" die Novamute uitbrengt heeft drie tracks: 'Traktion Action', 'Intensity' en 'Edbd'. Tijd om wakker te worden.

Tekst: Menno

Genre: Techno
Bijzonderheden: De a-kant verrast enorm. Luke Slater ramt met ongehoorde snelheid een harde kickdrum dwars door alle conventies heen en smeert er zijn karakteristieke synths en breaks overheen. Hoewel het prijzenswaardig is dat Luke Slater met zo'n tempo durft te komen (het tempo ligt echt beestachtig hoog), is dertien minuten toch iets teveel van het goede. Niettemin een frisse aanpak op de techno. Met bloedende oren zet ik voorzichtig de b-kant op waar 'Intensity' en 'Edbd' hun plaats innemen. 'Intensity' is weliswaar meer housey en heeft een dansbaarder tempo, toch houdt Slater de boel op scherp met een snerende bass-riff en zuidelijke percussielijnen. Als laatste is er 'Edbd' die gierend begint met een overstuurde gitaarsample, waarna er in de stijl van Daft Punk een retrohouse beat ondergezet wordt, de aanvullende synths zijn Slater ten voeten uit. Al met al, deze plaat van Slater is zeer gevarieerd en de verschillen tussen alle drie de tracks zijn aanzienlijk, hoewel de jaren tachtig een constante lijkt te zijn. Het is dus afwachten hoe de nieuwe LP gaat klinken.
Hoogtepunt: 'Intensity'
Dieptepunt: 13 minuten lang 'Traktion Action', het had in de helft van de tijd gekund.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Luke Slater - 'Allright On Top' en 'Wireless' komen qua sound hier het dichtste bij.
Oordeel: 7.5

Meer info: Novamute

DJ-sets van Luke Slater komend weekend:

Vrijdag 13 februari: Techno FX presents: Luke Slater, Drifter & Zero One in preview!

Zaterdag 14 februari: Planet Rose 'Valentine Special' met o.a. Luke Slater, T!M, Fatal Sound en Twilight Circus Dub Sound System in Doornroosje in Nijmegen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws