Various - I like it (Compost Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Neither flesh nor fish


Intro: Het idee op zich is leuk, maar wat moeten we hier nou eigenlijk mee? Onderstaand oeverloos doordrammend verhaal is vooral bedoeld om een eventuele opvolger te voorkomen. Misschien helpt het, en kan Compost zich weer gaan concentreren op echt interessante dingen. En passant vertellen we je gelijk ook maar even, wat je zoal kunt verwachten. Op deel 1: Dj Hell, Peter Kruder, Michael Reinboth en Theo Thonnessen.

Tekst: John

Genre: Van punk tot ambient, overstappen op diverse tussenstations.
Bijzonderheden: Vier heren, die het in de (zeg maar) underground housescene al aardig ver geschopt hebben, vertrouwen ons hier telkens 4 van hun favorieten toe. Dit keer geen vloervullers, maar echt persoonlijke lievelingen. Met liefde (?) bij elkaar gezocht, zonder rekening te hoeven houden met zaken als een coherent muzikaal concept, en andere marketing-speerpunten. Een interessant uitgangspunt, en tegelijk de kracht en de zwakte van dit album. Want, hoe kan je iemand aanvallen op de keuze van zijn favoriete plaat? Hierbij zijn sowieso geen punten te scoren, over smaak valt namelijk niet te twisten.

Evengoed kunnen er toch wel wat vraagtekens bij de selectie geplaatst worden. Uit diverse ervaringen blijkt bijvoorbeeld, dat mensen met een ruime sortering platen, vaak best wel moeite hebben met het aanwijzen van hun favorieten. Begrijpelijk, want het overzicht ben je dus gewoon kwijt. Vaak is het dan een kwestie van door je platen bladeren, en proberen ze er toch even uit te pikken. Zeker in het snelle housewereldje, is het vaak moeilijk om een plaat de kans te geven uit te groeien tot een blijvertje, er staan immers al weer legio nieuwe platen klaar voor een luisterbeurt. Dit zou ook wel eens kunnen gelden voor de samenstellers, die volgens de bijlage respectievelijk 2 kamers vol, 15.000 stuks, 60.000 vinyl en 10.000 cd's en 5 kasten vol blijken te bezitten. De platen die wel zijn blijven hangen, zijn dan toch vaak dingen uit je jeugd. Dat blijkt ook wel uit de releasedatums van het gros van de muziek hier aanwezig. Maar laten we stellen, dat het uitzoeken geen enkel punt was bij deze mannen, wat hebben wij, argeloze luisteraars en consumenten, hier eigenlijk mee te winnen? Wel, er staan een paar aardige nummers op. Dat is fijn, want dat is toch wel een belangrijke reden om een cd op de markt te brengen.DJ Hell


Peter Kruder


Michael Reinboth

Om het verhaal niet nog langer te laten duren, nu dus maar een PERSOONLIJKE mening over de tracklist. (Want over smaak valt niet te twisten, toch?). Dj Hell: Silicone Soul, aardig nummer. Television Personalities, ga toch weg man. Max Berlin, mooie plaat. The pop group, afgekeurd. Peter Kruder: Masta Ace Inc, niet slecht. Grauzone, overbodig en achterhaald. Graf Hadik, juist, lees het eerste woord, en zet er plaat achter. Brian Eno, best mooi. Michael Reinboth: Sylvian/Sakamoto, moeilijk, getuigt wel van een goede smaak, Mary Love-Comer, geen verborgen boodschappen a.u.b., heb ze leuker gehoord, praise the lord. Hector Rivera, Dirty Dancing revisited. C.o.d., goed, maar wel heel erg goud van oud. Theo Thonnessen: Egbert Gismonti, is dit waar Air de mosterd o.a. haalde? Geinig. Arthur Russell, aardig nummer. Nathan Davis, best mooi. Alexander Hope/Blaze:prachtig.
Hoogtepunt: Theo Thonnessen, breng liever Theos 16 Favo tracks uit. De eerste 4 waren in ieder geval al goed, en ook de enige reden om uberhaupt naar dit album te willen luisteren.
Dieptepunt: De helft van Dj Hells aandeel.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Bagger gaat te ver, maar echt leuk is het merendeel niet (behalve Theos selectie dus)
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: 'Ik heb een toeter op mijn waterscooter', amusementswaarde is minimaal evenhoog. (aanbeveling niet geldig voor Skihutbezoekers)
Oordeel: 5,5 (dankzij, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Theo)

Tracklisting:
DJ Hell (Gigolo Records)
1) Intro
2) Silicon Soul "Who Needs Sleep Tonight"
3) Television Personalities "Part Time Punks"
4) Max Berlin "Elle Et Moi"
5) The Pop Group "We Are All Prostitutes"

Peter Kruder (G-Stone)
6) Intro
7) Masta Ace Inc. "Sittin' On Chrome" Instrumental
8) Grauzone "Film 2"
9) Graf Hadik "Habsburg Man"
10) Brian Eno & Daniel Lanois "Always Returning"

Michael Reinboth (Compost Records)
11) Intro
12) David Sylvian & Ryuichi Sakamoto "Bamboo Houses"
13) Mary Love-Comer "Come Out Of The Sandbox"
14) Hector Rivera "I Want A Chance For Romance"
15) C.O.D. "In The Bottle"

Theo Thonnessen (Into Somethin')
16) Intro
17) Egberto Gismonti "Indi"
18) Arthur Russell "In The Light Of The Miracle"
19) Nathan Davis "Carmell's Black Forest"
20) Alexander Hope/ Blaze "Wonderland" Original Mix

Luisteren naar I like it
Meer info: I Like it

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws