Raiders Of The Lost ARP - 4 (Nature Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

zweverige nachtelektro


Intro: Het Italiaanse Nature Records, waarvan Marco Passarani de labelbaas is, richt zich hoofdzakelijk op IDM en elektro. Zo ook met '4', de eerste cd van Raiders Of The Lost ARP. Met deze verzameling van eerder uitgebrachte ARP-EP's brengt Nature Records een zweverige elektro-cd uit die zijzelf graag karakteriseren als 'night drive dance music'.

Tekst: Menno

Genre: Elektro
Bijzonderheden: De Raiders Of The Lost ARP is een soloproject van Mario Pierro, die eerder actief was in de elektropop-hoek met Jollymusic en Mat101. In 2001 ging hij solo en werden er wat ARP-tracks op labels zoals Plasmek en Pigna uitgebracht. En nu dus een lp en cd genaamd '4' op Nature. 'Night time dance music' is een treffende omschrijving: veel tracks roepen beelden op van eindeloze snelwegen en schreeuwerige neonborden. Wat Mario Pierro naar de oppervlakte wil brengen is een gevoel van nachtelijke droomritten op de ringweg van Tokio, en met zijn melodieuze aanpak lijkt hij daarin te slagen. En inderdaad: het is allemaal redelijk pakkend en prettig voor... ja, voor 's avonds in de auto. Maar waarin ARP tekortschiet is om een werkelijk levende, emotionele, organische sound te creeren. De geluiden zijn synthetisch, ze doen erg onnatuurlijk aan in de rol die Mario Pierro voor ze bedacht heeft. Net zoals toen ik ooit eens een Moogerversie van 'Sweet Home Alabama' beluisterde, kreeg ik ook bij '4' het treurige idee van een Pinokkio die per se mens wilde zijn. Natuurlijk ontstijgt '4' de gimmickstatus van voornoemde Moogeruitvoering en is het album een serieuze poging om door middel van synthetische geluiden een gevoel van soul en funk te scheppen, maar Pinokkio is en blijft toch een houten pop.
Hoogtepunt: City Lights
Dieptepunt: Niet noemenswaardig
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval (toch, er hangt een beetje een vlees-noch-vis-gevoel omheen).
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Releases van Mat101 en Jollymusic op Balance, Nature en Illustrious
Oordeel: 6

Meer info: Final Frontier

Nature Records labelbaas Marco Passarani treedt op 12 februari op tijdens de "Electro Noodlanding" in Paradiso Amsterdam met, naast Passini, optredens van Manhead/Headman, Blackstrobe, DJ Low, DJ Vegaz en DJ Tom Barman.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws