Novanova - Memoires (F Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Betoverend!


Intro: Toen ondergetekende F Communications-baas Laurent Garnier na afloop van een interview vroeg of er nog interessante releases op de agenda van zijn label stonden, antwoordde hij enthousiast: 'O ja, zeker weten. De nieuwe Novanova wordt de bomb!' En daar is niets over gelogen.

Tekst: Marcel

Genre: Hoofdzakelijk downtempo, maar ook house, klassiek en een vleugje jungle.
Bijzonderheden: Memoires is een overzicht van de beste Novanova-tracks ooit, aangevuld met vijf nieuwe producties. Een muzikale rijkdom: betoverend, melodieus, sfeervol, melancholiek, soms dansbaar, maar vooral een warm bad van chilloutmuziek. Producers Marc Duriff en Michel Gravil hebben misschien afgekeken bij ambientgrootmeesters Tom Middleton en Mark Pritchard, maar daar malen we niet om.
Soms weet je het al, als je de eerste klanken van een cd hoort: dit wordt een fraai album. Bij Memoires is dat ook zo. Het pianospel van de eerste track 'Eternity' zorgt meteen voor kippenvel. Betoverende ambientsounds horen we op 'Aleph', 'Tones Bid' en 'See' en zelfs Enigma-achtige klassiek op 'Nova Cantica'. De muziek klinkt als de perfecte soundscape voor Twin Peaks. Dansen kan trouwens ook op Memoires. De diepe housesounds van 'Pump (Shake it Up) Minimal Matter' komen weliswaar wat onverwachts, maar dat houdt het album onvoorspelbaar. Als de zweverige, met acidblieps doordrongen house van 'DJ G.G.' door de speakers galmt, weten we genoeg: dit is het eerste album van 2004 dat hoog in de eindejaarlijsten zal eindigen.
Hoogtepunt: 'DJ G.G.'
Dieptepunt: Na 30 luisterbeurten nog niet gevonden.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Net als de meeste albums op F Communications. En dat zullen er in 2004 nogal wat zijn.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Global Communication - Remotion
Oordeel: 9

Meer info: F Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws