La Rocca On Sundays 2003 / NRJ 8 / Club Mix 2004 Vol. 1

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sfeervol en dansbaar

Intro: In Belgie domineert platen- en distributiemaatschappij NEWS de compilatiemarkt met onvoorstelbaar lang lopende series van o.a. Club System (meer dan 30 delen), Serious Beats (42 delen), Solid Sounds en Dance Train (20 delen). NRJ Extravadance is wat dat betreft een relatieve nieuwkomer met "nog maar" acht delen, evenals de La Rocca serie waarvan 'Marko On Sundays 2003' de negende aflevering is. In Nederland is het hitfabriek Digidance (van de mannen achter de Klubbheads) die alles wat ze aanraken in goud (in verkoopaantallen dan) lijken te veranderen. De driftig op televisie gepromote Club Mix 2004 Volume 1 zal daarop geen uitzondering vormen.

Tekst: Nico

Genre: Van house tot techno en van trance tot top 40
Bijzonderheden: Dat is toch wel DJ Marko die op zijn La Rocca mix echt zijn best doet om de sfeer van de zondagavonden in de Belgische club op schijf te vangen. En hij slaagt daar op overtuigende wijze in. Zijn redelijk gevarieerde mix bewandelt de nodige glad getreden paden, maar met tracks van o.a. Holden, Alexander Kowalski, Sodex, Pashka, Matthew Dekay, Parisi & Delvino en Black Pearl biedt Marko techno, progressive house, tribal house, breakbeats en natuurlijk de blijkbaar onvermijdelijke bezwerende trance in een fraaie opbouw. Sfeervol, dansbaar en soms zelfs behoorlijk aanstekelijk en opzwepend.


Toegankelijke dance

Fox Kids kinderfeestje

Het vergelijken van La Rocca's Marko On Sundays 2003 met de NRJ 8 en Club Mix 2004 is eigenlijk appels met peren. Marko biedt sfeer, de twee compilaties bieden een overzicht van de huidige stand van zaken op de toegankelijke dansvloeren. En dat is niet altijd om even vrolijk van te worden. NRJ Extravadance deel 8 is opnieuw samengesteld en gemixt door Ben en opent haast dodelijk met het afgrijselijke Underdog Project, in welke remix deze bagger ook wordt opgediend. En Ben bedient zijn niet al te kritische publiek met een toegankelijke mix vol tracks van o.a. Paul Johnson, Junior Jack, Bob Sinclair, Room 5, Moloko, Inner City's 'Big Fun' in de Kenny Hawkes remix. Het achtste deel van NRJ biedt een enkel prikkelend lichtpuntje in een verder erg gladgestreken mix vol toegankelijke dance. Maar eerlijk is eerlijk, in vergelijking met de Club Mix 2004 Volume 1 is NRJ 8 een oase van muzikaliteit en avontuur. Want al bij de opener van Club Mix 2004 weet ik dat het uitzitten hiervan een regelrechte straf is. 'Come With Me' van Special D wordt gevolgd door 'Saturday Night' van The Underdog Project dat net zo makkelijk overgaat in 'Music & You' van Room 5. En als ik de tracklisting voor alle zekerheid check, schrik ik me echt te pletter. Ook al ben ik best benieuwd hoe ze naar de afsluiter van T. Raumschmiere's 'Monstertruckdriver' toe werken, dit trek ik echt niet.
Hoogtepunt: La Rocca - Marko On Sundays 2003.
Dieptepunt: Club Mix 2004. En het is nog het eerste volume ook, er volgen er dus meer. U bent gewaarschuwd!
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Marko On Sundays is geen topper maar durf ik met goed gevoel aan te raden. NRJ 8 is voor de niet al te kritische clubber die in een klap weer bij is. En Club Mix 2004...tja.....muziek voor bar dancings en een klapper op kinderfeestjes.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Ik wil het niet weten!
Oordeel: La Rocca; een 7 / NRJ Extravadance 8; een 5 / Club Mix 2004; een 3

Meer info:
La Rocca
NRJ
Digidance

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws