Chicks on speed - Wordy Rappinghood (Cos)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bloody Rapping Hookers

Intro: Over de notorious Chicks is al heel wat gezegd en geschreven, tot in de landelijke kranten aan toe. Dat doen we hier dus maar niet meer, voor meer info over het nieuwe album en hun arty, nogal vage site verwijzen we je graag naar de link onderaan dit artikel. Wij concentreren ons hier maar op de muziek die te vinden is op hun nieuwste single. Een cover van Tom Tom Clubs 'Wordy Rappinghood'.

Tekst: John

Genre: Electroclash.
Bijzonderheden: Dit toch wel redelijk bekende nummer van Talking Heads-spin-off Tom Tom Club is nu verkrijgbaar in de ultieme coverversie, zo vertellen ons de Chicks. Aangezien de originele 12 inch hier 3 meter vandaan in de kast stond, eerst die maar weer eens geluisterd. En de Chicks er gelijk achter aan. Een vergelijkend warenonderzoek wees uit dat het origineel wint. Plusjes zijn dat de meiden best aardig zingen, het Idols-voorrondeniveau word ruimschoots overtroffen, en het stukje Franse tekst klinkt veel sensueler als in het origineel. De beats zijn vetter en strakker (het origineel uit 1981 is met een echte drummer) en de bassen dreunen wel door. Maar waar het origineel 2 en een halve minuut tekst had, kleppen de meiden hier maar door. Hier dus geen lekkere lange break met flarden coole muziek, dubeffecten en andere nooit saai klinkende muzikale grappen. En dan duurt het al gauw te lang. Daarna ook nog eens een acapella versie! Het nut hiervan is niet geheel duidelijk, zo geweldig zijn de vocalen dus ook weer niet. Mix ze gerust in je dj-set, steniging zal je deel zijn. Over dj-sets gesproken, Trevor Jacksons Playgroup remix kan er dus wel mee door. Djs met een ruim budget, (en dus iets minder kritisch!?), hebben hier wel een plaatje mee in huis met een hoge herkenbaarheidsfactor en een hele lekkere bassline. Helaas net een beetje te vlak om een klapper te worden. Mocht Dave Clarke's remake dit wel worden, dan is alle hoop op een goeie toekomst verloren. Wat een bak T****gherrie is dit. Samen met Miss Kittin, (niet herkenbaar maar dan toch) produceerde hij hier waarschijnlijk even plusminus de slechtste remix van 2003.
Hoogtepunt: De baslijn in Playgoups remix.
Dieptepunt: De baslijn in Dave Clarkes remix.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Lees maar eens goed, er is maar 1 groep mensen die hem best kan kopen dus.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het origineel, de maxisingle vooral, en durf het dan nog eens te zeggen.
Oordeel: 5,5

Luisteren naar: Wordy Rappinghood
L2P recensie: Chicken On Speed - 99ct

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws