The Urban Eclectic Expierence Volume One (Sony)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

A 'Love Party'


Intro: Zaterdag 12 juli 2003 vond de officiele presentatie plaats van een nieuw Nederlands boekingskantoor: Ace Agency. Het toverwoord is eclectisch en met redelijk veelzijdige dj's als Real 'el Canario', MR Wix, Hitmeister D en St. Paul speelt het kantoor handig in op de aanhoudende hang naar nostalgie, het feest van herkenning, maar zeker ook de brede blik ofwel de open mind. Op de eerste cd van Ace Agency nemen Real 'el Canario' en MR Wix je mee op The Urban Eclectic Expierence.

Tekst: Nico

Genre: eehhh..soul, funk, hiphop, breaks, house, latin, brazil, (nu-)jazz, wave, electro........
Bijzonderheden: Echt meer dan genoeg! Real 'el Canario' en Mr Wix rijgen verdeeld over twee schijven een fantastische tracklisting aan elkaar. Real 'el Canario' opent nog vrij rustig met een mix van El General's 'Pu Tun Tun' en de dromerigheid van The Cure's 'Close To Me'. Maar dan begint het met het niet kapot te krijgen 'Sexmachine' van James Brown om via een rondje soul en funk klassiekers bij 'You're The One For Me' van D'Train te belanden. En wat een wereldplaat is dat toch! De tranen van nostalgische ontroering staan dan al in mijn ogen, en dan knikkert Canario doodleuk 'Planet Rock' van Afrika Bambataa in de mix om die vervolgens op sterke wijze vast te plakken aan Daft Punk's 'Harder Better, Faster, Stronger'. Via vele spannende omwegen zitten we ineens bij Prodigy's 'Smack My Bitch Up' om net zo makkelijk te eindigen met Santana's 'Evil Wars'. En dan heb je de mix van Mr Wix nog tegoed!
En die geeft al even blijk van een brede blik om via David Axelrod en Talk Talk's 'Life What's You Make It' bij het 'Verre Oosten' van Opgezwolle te belanden. Maar ook Khaled, Jose Feliciano, Jill Scott, het Nederlandse project Rednose Distrikt, Marvin Gay's 'Love Party'. Echt veel te veel namen om op te noemen. Hoe groot de verleiding ook is. Twee heerlijke mixen die de ietwat uit de klauwen lopende eighties revival handig omzeilen door er meer dan genoeg klassiekers in wording uit dit millennium aan toe te voegen. Met zoveel klassiekers is het natuurlijk niet moeilijk om een paar punten te scoren. Maar een kniesoor die daar bij dit feestje een punt van maakt.
Hoogtepunt: Een stuk of twintig
Dieptepunt: Zelfs tussen 43 stuks kon ik er niet eentje vinden
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Sla je eerst maar eens door deze wagonlading lekkers
Oordeel: 8+

Meer info: Ace Agency

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws