Michel de Hey 01 + Kevin Saunderson 03 (Trust The DJ)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Technopioniers aan het werk


Trust the DJ.com is de Glamago.com voor de dj-sterren (even voor de niet wetenden onder ons: Glamago is de site voor soapies, filmsterren en al dat andere Amsterdamse grachtengordelgespuis). Als je een mixalbum voor het Britse online-label samenstelt, bakken ze meteen een website voor je. Goede deal toch? Grootheden als Carl Cox, Pete Tong en Gilles Peterson zijn er kind aan huis. Zij - en meer dj's - hebben sinds hun eerste Trust the DJ-klus een flitsend imago op de digitale snelweg.

Tekst: Marcel


Intro: Als je eenmaal een goed mixalbum hebt afgeleverd, dan blijft Trust the DJ je vragen. Dat is ook het geval bij de Amerikaanse technogoeroe Kevin 'Master Reese' Saunderson die alweer zijn derde mixalbum voor het label samen heeft gesteld. Collega - en onze Nederlandse technotrots - Michel de Hey is tegenwoordig ook een grote jongen in het internationale dance-landschap. Aan deze Rotterdammer dus de eer om zijn eerste Trust The DJ-album te mixen.

Michel de Hey herkenbaarder dan ooit!



Luisteren naar MDH01

Genre: Funky en uplifting Techno
Bijzonderheden: Michel de Hey is de Tiesto van de technomuziek. In binnen- en buitenland steeg zijn populariteit het afgelopen jaar explosief. In januari werd de Rotterdammer gecontacteerd bij Cosmack Bookings: het management van top-DJ's als Carl Cox en John Digweed. Dat betekende een enorme boost voor zijn carriere in het buitenland. Niet alleen als DJ gaat het De Hey voor de wind, ook als producer timmert hij aan de weg. Zo richtte hij samen met Cosmack het label Hey Records op, waarvan zijn eigen eerste release 'Down and Out' hoog in de DJ-charts terechtkwam. Het nummer komt ook voor op zijn nieuwe mixalbum MDH 01, dat hij (als eerste Nederlander!) mocht samenstellen voor het Britse label Trust The DJ. Wat aan de CD opvalt, is dat de sound herkenbaarder is voor Michel de Hey dan ooit. Zijn stijl? Een combinatie van subtiele, percussietechno (die we op MDH 01 horen van Heiko Laux, Alexander Kowalski en Diego) en euforische partytechno (dit keer met bijdragen van Mauro Picotto, Technasia en Luke Slater). Het levert een energieke set op, die je aan het dansen houdt: van de eerste tot de laatste minuut.
Hoogtepunt: Secret Cinema - Clubtakes (EC).
Dieptepunt: De Kanzleramt-producties gaan het diepst, maar dat is positief bedoeld.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Michel de Hey presents Nighttown (zucht: waar blijft die tijd?).
Oordeel: 8,5

Kevin Saunderson: Deep Space Techno



Luisteren naar KS03

Genre: Funky techno
Bijzonderheden: Kevin Saunderson, de vaderfiguur onder de dj's, is op dit moment lekker thuis in Detroit. Kerst vieren met zijn gezin, dat laat de gelovige Amerikaan niet snel schieten. De laatste maanden is hij overigens veel in zijn hometown gesignaleerd. Dat heeft een reden. Saunderson werkt daar momenteel aan twee nieuwe studioalbums. Een E-Dancer- en een Innercity-cd. En omdat het kerst is, dacht hij: "Laat ik mijn fans eens verwennen met een ouderwets goede Innercity-nummer, en deze op mijn nieuwe mixalbum zetten." De track 'Say Something', met de vocalen van vrouwlief en Innercity-zangeres Ann Saunderson, is een van de hoogtepunten van het mixalbum dat de titel heeft meegekregen: Deep Space Techno. Degene die het legendarische mixalbum Deep Space Radio in zijn bezit heeft, zal zich nu afvragen of dit een waardige opvolger van die cd uit '97 is. Helaas, het niveau van de betreffende X-Mix-cd - de classic onder de technomixalbums (!!) - wordt niet bereikt. Is het vanwege de vele slechte mixen (wel gedurfd), dan wel een groot aantal irritante vocale latintracks die beter tot zijn recht waren gekomen op een verzamel-cd van Ricky Martin. Maar eerlijk is eerlijk: sommige passages op deze mix swingen de pan uit. Op bijdragen van Brian Zentz, Devilfish, Renato Cohen, Deetron en Ignition Technition valt niets aan te merken. Daarnaast kun je deze mix maar aan 1 iemand toebedelen: Kevin Saunderson. En dat is een klasse op zich.
Hoogtepunt: Noise LTD - The Highest Evolution (Silly Spider Records).
Dieptepunt: Tribal Spain 4 - Latino Activo. Vanwege hele foute vocalen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Kevin Saunderson 01 en 02.
Oordeel: 6,5

Michel de Hey
Kevin Saunderson
Glamago

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws