TX2 Hard Dance: Mixed live by DJ Fausto (TX2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Maximum Hard Dance


Intro: Hard dance is de verzamelnaam van genres als hardhouse, hardtrance en hardstyle. In plaats van samensmelten trekt DJ Fausto de genres uit elkaar. CD1 van TX2 Hard Dance biedt een goed overzicht van UK HardHouse. Op CD2 gaat het er ruiger aan toe. Deze CD begint met een vleugje hardtrance, maar gaat al snel over naar pittige hardstyle.

Tekst: RJ

Genre: Hard Dance
Bijzonderheden: Op twee cd's brengt Fausto ons de nieuwste tracks uit harddance-land. De eerste cd opent redelijk rustig met tracks van E-Graig en Powerpoint. Het tempo wordt geleidelijk opgevoerd tot een pompende mix van UK hardhouse. Absolute knallers zijn Lab 4's 'Candyman' en PBS' 'Intergalactic Spaciness' met samples uit de film the 51st State.
CD 2 opent met de Scot Project remix van Arome's 'Visions of Paradise', maar gaat daarna snel de hardstyle kant op. (Dan wel hardstyle a la Fausto.) Gaat de stijl van hardstyle dj's als Super Marco May en Techno Boy soms richting de oude gabbersound, Fausto gaat juist meer de funky kant op. Soepeltjes worden alle tracks aan elkaar gemixt. Opvallende tracks op deze cd zijn onder andere Da Bootleggers 'Cold as ice' en Tommy Pulse's 'Anger'. Het laatste nummer gaat beukend van start. Halverwege zit een lange break, waarna het nummer nog beukender terugkomt met samples van Giorgio Moroder's muziek voor Scarface. Fausto's eigen knaller 'Tha Vibe' vormt een van de afsluiters. Tesamen vormen de cd's een prima overzicht van de steeds populairder wordende harddance-sound. De goede mixtechniek en platenkeuze van Fausto komen op deze cd's prima tot hun recht. En met name de liefhebbers van de engelse hardhouse komen met cd1 absoluut aan hun trekken.
Hoogtepunt: Organ Donors - 'Looking for Drugs' (Class A drugs remix)
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: High Quality Hard Dance by DJ Fausto
Oordeel: 8,5

Meer info: DJ Fausto

WIN WIN WIN
We mogen vijf exemplaren van deze stevige cd weggeven. Als je RJ voor 31 december kunt vertellen in welke Nederlandse film Fausto een behoorlijk aantal jaartjes geleden heeft gespeeld, maak je kans op een van de vijf exemplaren van TX2 Hard Dance! Alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws