Various - Lagoa 13 (NEWS)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Join the club


Intro: Twee residenten van de Belgische club Lagoa, Frank Biazzi en Manu Kenton, laten met het dertiende deel van de Lagoa reeks nog eens horen waar het in de club om draait: Heipalentechno zonder al te veel nuances. Maar waarom de twee dj's de tracks niet aan elkaar mixen blijft een groot raadsel. Vele minuten overbodige ruis hadden ons namelijk bespaard kunnen blijven.

Tekst: Nico

Genre: Techno
Bijzonderheden: Geen vloeiende mix, maar een opeenstapeling van onverbiddelijk doorheiende technopalen. Strak achter elkaar geplakt, dat wel, waardoor je als argeloze luisteraar het idee van een mix krijgt. Vreemd, want de 'Lagoa-techno' is niet de meest genuanceerde techno, en met een beetje creativiteit en skills hadden vele minuten overbodige ruis ons bespaard kunnen blijven. Voor de niet al te kritische technoliefhebber biedt Lagoa 13 genoeg houvast: Kille, kale, monotoon doorbeukende techno van Alex Peace, DJ Rush, Max Walder, Tonio & David Carretta, Chris Liebing, Dimitri Andreas, Johannes Heil en natuurlijk eigen werk en remixen van Biazzi en Kenton. Genoeg ingredienten om een stevig dampend technofeestje te bouwen, maar dan hadden Biazzi en Kenton wel heel wat kritischer het mes moeten hanteren! Of de eer aan een vingervlugge dj moeten overlaten. Nu worden we opgezadeld met het minutenlange geschreeuw van Green Velvet pastiche Alex Peace of de pijnlijk achterhaalde vervorming van de bassen die Semercet gebruikt in 'Mirror'. En die drumcomputer pruttelt maar door. Nee, de toekomst van techno wordt je op deze compilatie cd niet voorspeld. Integendeel, het is eerder een pijnlijke confrontatie met de bloedeloze staat van het genre. Want als dit representatief moet zijn voor het technogenre dan lijkt zelfs reanimatie overbodig geworden.
Hoogtepunt: Tracks als de Liebing's remix van Rush's 'Get on Up' of Liebing's eigen 'American Madness' doen in handen van een beetje dj best hun werk op de dansvloer. Maar minutenlang is gewoon teveel van het goede.
Dieptepunt: Een eens zo inventief genre op dood spoor te zien aanbelanden
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Als je dit goed vindt dan heb je de eerste twaalf delen van de Lagoa reeks ook al in je kast staan. Dat moet voldoende zijn totdat het 14e deel zich aandient.
Oordeel: 4

Meer info:
NEWS / Lagoa
Frank Biazzi / Manu Kenton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws