Pulverising! Digital - Pulver Records Compilation (Pulver)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Clubwaardige dansmuziek


Intro: Pulver Records is nog maar een klein eindje op weg met het uitbrengen van muziek. Toch werd het tijd voor een overzicht van het label. Na een korte luisterbeurt wordt duidelijk dat de tracks in dit overzicht vooral voor de dansvloer zijn. Het Stuttgartse Pulver Records kenmerkt zich in zijn releases door warme, dansbare tracks die varieren van breakbeats, jazz, hiphop en broken beats. Ideale dansmuziek dus, met een klodder funk, hier en daar wat sexy vocalen en een knipoog naar vroeger tijden.

Tekst: Menno
Coverfoto: Dublex Inc.


Genre: Broken beats, breakbeats, funk
Bijzonderheden: Het Stuttgartse Pulver Records voelde zich waarschijnlijk genoodzaakt om zich nog eens extra te profileren middels deze compilatie, want zowat het halve oeuvre is vertegenwoordigd. Releases van Dublex Inc domineren de schijf, zowel muzikaal als kwantitatief: maar liefst vijf tracks zijn van hun hand. Niet verbazingwekkend gezien het feit dat het kwartet van Dublex Inc de oprichter is van Pulver Records. Dublex Inc mengt funky melodietjes, hiphop en breakbeats tot een dansbaar allegaartje waar zowat elke clubganger wel wat mee kan. Tracks als 'Tocame' en 'Tango Forte' kletsen hun dikke funk met nonchalante heupbewegingen door de clubs heen. De bassen zijn door warme compressors gehaald en de percussies zijn gelaagd en gevarieerd. Van ruizige rommeltikjes die vrolijk meeswingen, tot lo-fi spetterende breakbeats (Inverse Cinematics - 'On the Run'), het klinkt allemaal groovy en erg clubwaardig. Speciale vermelding verdient Dutch Rythm Combo's, die ook een track ('Come On') op deze compilatie levert. Het live-gevoel is lekker fris na de vloervullers van Dublex Inc die aan 'Come On' vooraf zijn gegaan. Het fraaie samenspel tussen de slepende stem van de zangeres en de percussie (die ergens het midden houdt tussen jazz, funk, dub en hiphop) zorgt voor wat stevige headnods. Pulver Records laat met deze 18 tracks horen wie ze zijn. En wat we horen is veelbelovend.
Hoogtepunt: De meeste tracks zijn gewoon kwaliteit.
Dieptepunt: Niet noemenswaardig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check op Dublex Inc de binnenkort te verschijnen Dublex Inc remix van Kurtis Blow's 'the Breaks' en eigen tracks van het kwartet.
Oordeel: 8

Meer info: Pulver Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws