Third Face - Topics In Practical Science (Full Cycle)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niet te categoriserenLuisteren naar Third Face

Intro: Mark Young groeide op in Hull. Niet 1 van de levendigste plaatsen, maar in ieder geval goed voor een heel interessant, zij het wat onbekend label: Pork Records dus. Dit label doet er werkelijk alles aan om uit de picture te blijven, maar met hun lekkere producties en o.a Fila Brazilia in de artiestenstal valt dat niet mee. Ook Mark droeg zijn steentje bij aan dit label. Deze cd had op Pork dan ook niet misstaan. Maar het lot besliste anders, en dus op Full Cycle een cd die klinkt als:

Tekst: John

Genre: Jazzy, Bristol-iaanse, Air-y hiphop-soul-Drum n Bass.
Bijzonderheden: Opener 'Read you my soul' (eerder uit op label Claypit) is een sfeervolle drum 'n bass-track, gedragen door piano, atmosferische vrouwenzang en veel strings. Hierna zal het contract met Full Cycle dan ook wel getekend zijn, want meer originele drum 'n bass vinden we slechts met moeite. Dat deze artiest door dit bij uitstek drum n bass producerend label is getekend, is dan ook uiterst curieus, maar geeft wel blijk van goede smaak. 'Testing electricity' heeft nog wel een beetje de drums en zeker de sfeer, maar daarna... 'Do magnets pull through things' wasemt een zware Portishead-walm uit. Het offbeat nummer 'Seeing things through water' kan als thema voor Twin Peaks 2 op auditie. 'Got to move' is een coole jazzy schuifelaar met heerlijke vrouwenzang en ook die bekend klinkende vinylkraakgeluiden. Op 'How do you feel' horen we ingehouden broken beats met een Air-achtige gitaarpartij. Jazzy soul drums&bassen en heel veel Soulzang horen we op het classy 'Keeping the heat in'. 'Invisible writing' is de optelsom van al Marks invloeden, en dus gewoon niet meer te categoriseren!
Hoogtepunt: Minimaal 4 nummers, dus moeilijk kiezen.
Dieptepunt: Oke, nummer 6 is een heel klein beetje saai...
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, maar koop je deze cd op de labelnaam en bijbehorende reputatie, dan kun je wel eens onaangenaam verrast worden. Het is namelijk een echt buitenbeentje. Maar wel een hele goeie!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Zoveel variatie; luister nou eerst maar eens naar deze cd.
Oordeel: 8

Full Cycle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws