Wat draait Benny Rodrigues vrijdag?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De december-favorieten van Benny Rodrigues


Aanstaande vrijdag hebben we op ons Love2Party-feest een bijzonder optreden. Benny Rodrigues, die volgende week aan zijn dj-winterslaap begint, zal nog 1 keer van zich laten horen in Rotterdam. Wat kun je vrijdag van hem verwachten? Een top 11, samengesteld door de Rotterdammer zelf.

1) Joris Voorn - Lost memories part 1 (Sino)
Benny: "Wat mogen wij toch trots zijn op dit nieuwe Nederlands techno talent. Dit is niet de meest baanbrekende release ooit, maar zal het zal zeker zijn sporen op de dansvloer achterlaten. De b-kant ('Missing') is een leuke housy 'doormixplaat', maar HET gaat om de a-kant ('Luscious'), een enorme funky technokletser die het dak er geheid af zal blazen! Check tevens ook zijn nieuwe release op onze eigen Rotterdamse Sound Architecture-label. Toppertje!"

2) Oxia - Special ep (GoodLife)
Benny: "Wow, wat een vette plaat is dit zeg! Sla de b-kant over en ga direct naar de a-kant ('Hasard'), dit is echt een sterk staaltje emotionele techno. Typische Oxia-beats met sfeervolle strings. Deze track is mooi en toch party tegelijk! Denk aan Laurent Garnier en je snapt wat ik bedoel."



Alexkid's nieuwe single

3) Alex Kid - Come with me "original & remixes" (F-Com)
Benny: "Dit is de 1ste single van het zeer sterk geproduceerde Mint-album. Zeer sterke solid houseliedje met prachtige vocalen, check ook de erg geslaagde remixen van o.a: Tiga & Brett Johnson."

4) Kitsune Midnight - Man with the guitar (Kitsune)
Benny: "Wederom uit de Franse stal, deze fantastische housetrack! Luister en oordeel zelf maar. Een van mijn geheime wapens op dit moment."

5) David Duriez - The banger ep (UTC)
Benny: "Sorry jongens maar de Fransen zijn deze maand overduidelijk favoriet bij mij. Dit is echt een supervette techhousetrack met een bassline waar je u tegen zegt! David Duriez is sowieso iemand om in de gaten te houden, want zijn producties zijn altijd solide en worden gelukkig steeds meer opgepikt door de bekendere dj's / labels."



Funk D'Void

6) Envoy - Nightmoves + Funk d'Void - Emotional content + Mark Broom feat Percy X - Lady Killer (Soma)
Benny: "Een van mijn favoriete labels komt weer met drie sterke releases uit. Luister en huiver!"

7) Roland Casper - Strong Box (Acid tracks)
Benny: "Ik ben heel erg van de acid-sound gecharmeerd geweest, alleen heb ik het vanwege het gemis van goede nieuwe acidplaten nooit gedraaid. Gelukkig is die tijd voorbij en zijn er steeds meer nieuwe goede acidnummers te vinden, zoals deze track. De acid sound van toen gecombineerd met de strakke beats van nu,is de perfecte combi voor mij!"



Josh Wink's nieuwe album

8) Josh Wink - Oakish + Fill me with acid (Ovum)
Benny: "Nu we het toch over Acid hebben: dit is voor mij de nieuwe hit! Vond je "Freak" al irritant, dan kan je je lol op, deze is nog veel irritanter, maar o zo vet! De b-kant ('fill me with acid') is ook een echte floorfiller! Beide tracks zijn als voorloper bedoeld van het nog te verschijnen "20 to 20" album (voor de acid liefhebbers)."

9) Recloose - Us vs Us (Rush Hour)
Benny: "Recloose (ook wel bekend van het door Carl Carig gerunde label Planet E) levert hier een hele sterke housy dansvloergerichte track af op Nederlands meest ondergewaardeerde label. Check tevens de andere releases op Rush Hour Records. Er zitten een paar juweeltjes tussen!"

10) Eep! + Hardhead by Veco? (Irdial disc)
Benny: "Ik heb me laten vertellen dat deze vreemde doch fantastische plaat een oude "Dimitri"-hit was en toendertijd erg gezocht. Gelukkig voor mij dan dat het label besloot deze track te herpersen. Het eerste wat in me opkwam toen ik deze track beluisterde was: wat is dit nou voor kermisherrie? Maar laat je niet misleiden, want dit is een prachtige mystieke track die zijn (mits je 'em op het juiste moment opzet) uitwerking zeker zal nalaten op de dansvloer."

11) DBX - Blip, Blub, bleep e.p (Logistic)
Benny: "Net als de acid sound ben ik erg blij met de opkomst van de minimal house/techno. Waarom? Nou, check deze track en je begrijpt het! Drie minimale doch effectieve 'bliepjes-tracks' die de liefhebbers van de minimal house en techno zeker zullen bekoren. Ik heb eigenlijk al te veel gezegd."

Benny draait vrijdagavond tussen middernacht en 0200. Mis dit niet!

Interview met Benny

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws