Mo Horizons - New Bohemians Freedom (Stereo Deluxe)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Exotisch dansen zonder dansles


Intro: Dit is alweer het derde album van Mark Fo Wetzler en Ralf Droesemeyer voor Stereo de Luxe. Dit Duitse label specialiseert zich in een fijne kwaliteit Nu-Jazz in de breedste zin van het woord. Met vooral veel ruimte voor allerlei exotische invloeden. En dat kun je aan deze twee heren wel overlaten. Na het bescheiden succes van de twee voorgangers, is hun platencollectie en hun bereisdheid, dankzij de, jawel, worldwide dj-sets, flink gegroeid. Tel daar een flinke interesse in muziek van heinde en verre bij op, et voila: een rijk gevarieerd album is geboren!

Tekst: John

Genre: Nu-jazz worldmusic.
Bijzonderheden: De sfeer van al die exotische bestemmingen is wonderwel terug te vinden op deze cd. En gelukkig ook nog eens in de juiste context. Dus zonder dat je jezelf afvraagt of je eigenlijk naar een traditionele volksmuziek-cd zit te luisteren. Onderhuids blijf je je altijd bewust van het feit dat dit een Europese cd is, met wereldse invloeden. Apart, maar wel hip. Daarnaast kan er ook nog eens gedanst worden, en meestal ook nog zonder dansles. Onder de knappe producties vinden we funky platen als 'African Sunset', 'Where do we go' en single 'Gonna Be' naast Cubaans klinkende nummers als 'Quando te veo' en 'Radio Sol'. Maar ook 'Mambojazz' (Mambuloo), 'Drum n boogaloo'(?!), en iets traditionelere bossasounds in 'Como e o ar' of 'Bollywood in Morning bay'. Coole afsluiter 'Touch of hope' sluit dit album waardig, maar vooral mooi en sereen gezongen af.
Hoogtepunt: Stiekem het, een beetje poppy klinkende, 'So ma guisee', maar het stikt hier eigenlijk van de hoogtepunten
Dieptepunt: Nee, geen dieptepunt te vinden.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, goeie nummers met precies de juiste sfeer, een topper in dit genre.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Boozoo Bajou - Remixes, Den of Thieves - The Sound of ESL Music, en vrijwel alle releases op het Italiaanse Schema Records
Oordeel: 8,5

Meer info: Stereo DeLuxe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws