The Beard - InHouse Perspectives 01 (Inspirit Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Inspirit Music: het Britse antwoord op Naked Music



Luisteren naar InHouse Perspectives 01

Intro: Ondanks het feit dat de koude wintermaanden allang zijn intrede hebben gedaan in ons land en de talloze deephouse-compilaties die normaal in de zomer uitkomen even verdwenen lijken te zijn, blijft het engelse Inspirit Music ons bestoken met warme deephouse. Vanuit het dorpje High Wycombe, net buiten Londen, runnen twee broers en enkele vrienden al enige jaren een eigen label, (online) recordstore en een studio onder de naam Inspirit. Hun laatste wapenfeit is de nieuwe serie compilaties InHouse Perspectives.

Tekst: Olaf Boswijk

Genre: (vocale) deephouse, soulful house
Bijzonderheden: Sinds het begin van het label Inspirit Music in 1999, heeft 'huis DJ/producer' Max Beard een belangrijke rol gespeeld in vrijwel alle releases die het tot nu toe heeft uitgebracht. Zijn rol is vergelijkbaar met die van producer/engineer Jay-J, die vanuit Moulton Studios aan de Amerikaanse westkust dezelfde rol vervult voor bijv. labels en artiesten als Naked Music en Miguel Migs. En de vergelijking met Naked Music is ook op andere vlakken snel gemaakt. Dezelfde warme gelikte deephouse sound, die tot in de details is uitgewerkt en geproduceerd, is ook kenmerkend voor Inspirit Music. Op de nieuwe serie compilaties InHouse Perspectives, die vooral bedoeld is als showcase voor de eigen artiesten en releases van het label, krijgt The Beard nu ook de kans om zijn DJ-kwaliteiten te etaleren en dan ook nog eens met bijna alleen maar eigen tracks of remixen. En dat gaat hem prima af. Iedere mix zit goed in elkaar en de opbouw van de CD is ook goed. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld zijn eigen producties in samenwerking met de zangeres van Inspirit: Amma, die met haar stem niet onder doet voor de bekendere souldiva's uit Amerika. Vooral de nieuwe tracks 'Close to me' en 'Keep Hoping' zijn het beste dat The Beard en Amma tot nu toe hebben gemaakt. Ander hoogtepunt is de deephouse klassieker 'I can't wait' van Andy Caldwell (die ook al produceerde voor Naked Music en OM Records), dit keer in de remix van Kaskade. Desondanks blijft de mix vrij vlak en komt er nergens een echt hoogtepunt, wat overigens ook moeilijk is in dit genre waarin subtiliteit en soul belangrijker zijn dan het aantal bpm. Toch is het een kwalitatieve compilatie die tegen het einde op een juiste manier wat dieper gaat.
Hoogtepunt: De bijna perfecte productie (check de baslijn!) en mix van The Beard en de vocal van Amma op 'Close to Me'.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader! Als je dacht dat deze sound alleen uit San Francisco komt, houd dan Inspirit in de gaten. Binnenkort komen er ook tech-house en electro geinspireerd materiaal uit, plus een soloproject van Soulstice zangeres Gina Rene.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Alles van Naked Music en de volgende InHouse Perspectives, die gemixt wordt door deephouse held Andy Caldwell.
Oordeel: 7,5

Inspirit Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws