Kenny Hawkes - Nite:Life 017 (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Mee met the flow

Intro: Kenny Hawkes is een van Londens housepioniers, die met het immens populaire radiostation Girls FM en de club Space (in Bar Rumba) de toon zette voor een gezond houseklimaat in Londen. In deze club draaide de creme de la creme van de housescene hun plaatjes. Na de sluiting, in 2002, is Kenny nu overal op de wereld te horen als dj, en is hij o.a. ook een van de resident-djs in Club D'anvers, in Antwerpen.

Tekst: John

Genre: House
Bijzonderheden: Kenny Hawkes is natuurlijk niet de eerste de beste dj, maar zijn mix voor de serie Nite:Life is helaas ook niet de eerste en niet de beste mix! Nummer 17 in de serie is geen uitschieter geworden. Natuurlijk mixt hij alles retestrak, live zonder overdubs aan elkaar, en kun je ook echt wel blijven dansen. Maar wat subjectiever gezien is er toch dat gevoel dat je soms wel eens hebt tijdens een avondje clubben. Het stemmetje in je hoofd dat je zegt dat het straks pas echt gaaf word. Want je weet dat straks de dj waar je eigenlijk voor komt, gaat draaien. Tot die tijd ga je gewoon maar mee met the flow, want je bent er nou toch. Ken je dat zombie-achtige gevoel? Natuurlijk, objectief gezien staan er echt wel wat aardige nummers op deze cd, daar niet van. Er word stevig gestart met Clyde, 2003 hiphouse, en via aardige nummers van Mary (een classichouse-vocalenpotpourri), underground-house-klassieker Cine City, Brett Johnsons aanstekelijke 'Broken' en Annies housestamper 'I will get on' worden we veilig naar het eind van deze cd geloosd. De overige acht nummers zijn echter heel wat minder inspirerend. Geen al te hoge score dus.
Hoogtepunt: Cine City - 'Are you sure joe?' Maar die was er al een jaar of zes.
Dieptepunt: Het feit dat er echt niet meer in zit, je moet het hier maar mee doen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Onderkant van de twijfel, voor deze cd 20+ Euri uitgeven lijkt me gewoon niet verantwoord.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Wat andere mix-cds. Je zult jezelf verbazen, hoeveel cds er eigenlijk veel interessanter zijn dan dit schijfje.
Oordeel: Een heel krap 6-minnetje

Meer info: NRK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws