Steve Lawler - Lights out 2 (Global Underground)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Stevig doordansen op Lawler's Zulu-party


Intro: Steve Lawler, aka The King of Space. Inderdaad ja, we hebben het hier over de vermaarde Ibiza club, waar Lawler een zomer-residency heeft. Hij brengt zijn tweede mix cd uit op Global Underground, het Engelse label dat bekend staat om zijn moddervette mixalbums. Bij voorkeur 2 en een half uur stevig doordansen is de boodschap. Steve maakt overigens ook iedere maand Londen's bekende club The End onveilig met zijn Harlem Nights dj-set.

Tekst: John

Genre: Tribal progressive house.
Bijzonderheden: Vanaf het begin is het al duidelijk. De (tribal)drums zijn Steves handelsmerk. Vooral op de eerste cd uit zich dat in opzwepende, en vaak heet klinkende platen. Met name 'Alan Barrat', 'Bertoldo', 'Diamond dogs', 'Danusha', en relatieve uitschieters als het retro klinkende 'Dino la Cassino', 'Kade', de moderner klinkende Paul Johnson en spetterende latino-ketser 'Corbett' laten je lichaam zweten, op plekken waarvan je misschien niet eens wist dat je daar zweetklieren had. Ook op de tweede cd begint het allemaal weer als een zulu-party, maar hier is de toon veel donkerder, en vooral ook harder. Dj Pierre Vs David Morales, Un7, Lil Louis- Blackout-kloon-ahara, een remix van Alcatraz, Prophets of sound, Eric Kaufmann, alles is hier flink hard. Niet langer is Zwoel de onderliggende gedachte, hier heerst juist weer het regime van: Doorgaan. Het album laveert muzikaal vooral tussen progressive en electroclash, en zeker de tweede cd is stevig genoeg om je speakers op te blazen. Onvergetelijke nummers staan er waarschijnlijk niet op, maar het geheel is zeker geen onprettige luistertrip.
Hoogtepunt: Progressive house kent geen hoogtepunten. Het is als N***EN zonder KL***KOMEN.(Quote: onze eigen Tim!)
Dieptepunt: Is er ook niet.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, zeker als je op zoek bent naar een uiterst dansbare cd, die je, in tegenstelling tot Trance top 100 deel 56, zonder het schaamrood op je wangen te krijgen, op een feestje kan opzetten.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check Global Underground, in Engeland is deze sound nog steeds net zo populair als bij ons menig trancesoundje dat nu is.
Oordeel: 7,5

Meer info: Steve Lawler @ GU

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws