Dj Tonio - Connexion (Uncivilized World)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Overtuigend in de mix, teleurstellend in de studio


Intro: Weinig mensen zal de naam Dj Tonio wat zeggen. En dat is best opmerkelijk. Want de Fransman wordt in zijn thuisland vergeleken met artiesten als Laurent Garnier, Vitalic en David Carretta. Om ook buiten Frankrijk meer bekendheid te krijgen, heeft Tonio zijn debuutalbum afgerond. De cd zit verpakt in een creatief vormgegeven kartonnen doosje. Het is een opvallende release vanwege de bijzondere samenwerking. De de bijgeperste technomix is is een leuke bijkomstigheid.

Tekst: Iddo

Genre: Techno
Bijzonderheden: Dj Tonio begon zijn carriere op veertienjarige leeftijd. Na een voorspoedige ontwikkeling werd hij op zijn 19e resident in An-Fer in Dijon. Op dat moment een toonaangevende technoclub in Frankrijk. Alhoewel de Fransman veel voldoening uit deze residentie haalde, wilde hij meer. Hij ging op jacht naar optredens in het buitenland. En met succes, want inmiddels heeft Tonio al in veel andere landen mogen draaien. Naast het draaien is hij ook een verdienstelijke producer. Zijn eerste release dateert uit 1995, en zijn tweede verscheen op het prestigieuze Fcom-label van Laurent Garnier en kornuiten. Daarnaast heeft de Fransman drie mix-cd's op zijn naam staan. Ondanks al dit uitgebrachte werk was het van een artiestenalbum nog nooit gekomen. Met Connexion wil Dj Tonio zijn positie in het buitenland verstevigen. De zeven tracks heeft hij geproduceerd in samenwerking met producers David Carretta, Laurent Ho, Vitalic, The Hacker, Oxia, Antony en Al Ferox. Niet de minsten, maar het blijkt geen garantie voor kwaliteit. Het nummer 'Connexion', de samenwerking met The Hacker, bijvoorbeeld. Dat bevat een lekkere technobeat, maar wordt al snel erg eentonig. Hetzelfde geldt voor bijna alle tracks. Veel vlotte baslijnen - dat wel - maar meer gebeurt er eigenlijk niet. Het lichtpuntje is 'Morning', de samenwerking met Oxia. Een melodieus nummer dat zich van de rest weet te onderscheiden door de dansbare ritmestructuur. Jammer genoeg is dit album niet interessant om thuis op de bank te beluisteren. Het is door zijn donkere momenten en chaotische geluiden meer een hulpstuk voor de dj. Waarschijnlijk zag Tonio dat ook in, want als extra is er een mix-cd bijgeleverd dat zodoende de niet dj tevreden stelt. Het is een krachtige technomix met percussieplaten van Adam Beyer, Henrik B, Fumiya Tanaka, Renato Cohen en Danilo Vigorito.
Hoogtepunt: De 20-tracks tellende technomix.
Dieptepunt: Een dieptepunt mag je het niet noemen, maar het studiowerk is ondanks de veelbelovende samenwerkingen niet echt interessant.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, de mix verzacht in ieder geval de omstandigheden.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Dj Tonio zijn mix-cd's 100% Techno Therapy, Planet Kobayashi en de Dancefloor Killer mix.
Oordeel: 6,5

Meer info: Dj Tonio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws