Laurent Garnier - Excess Luggage (F Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Garnier's overzicht van vijftien jaar dance op vijf cd's!



Excess Luggage


Electrochoc, 10 november in de winkel

Intro: Laurent Garnier heeft de laatste maanden, samen met journalist David Brun-Lambert, gewerkt aan zijn boek Electrochoc. Het is een overzicht geworden van anekdotes uit vijftien jaar dancemuziek, volgens de beleving van Laurent Garnier. Terwijl hij daarmee bezig was - en terugblikte naar al die bizarre ervaringen op vliegvelden, steden en clubs - ontstond het idee van deze 5 cd-set. Je hoort het goed: 5 cd's vol tijdloze techno, electro, house, acid, breakbeats, jungle en chillout. Als je de inhoud van deze box goed beluisterd hebt, hoef je het boek niet eens meer te lezen.

Tekst: Marcel

Genre: Vijftien jaar dance in de ruimste zin van het woord.
Bijzonderheden: Als iemand uit de internationale housescene breed georienteerd is, dan is dat Laurent Garnier wel. Nooit weet je precies wat je van hem kunt verwachten. Dat de Fransman een dj is die zijn klassieken kent, blijkt maar weer eens aan Excess Luggage: een bijzonder overzicht van vijftien jaar dancemuziek volgens de beleving van de Franse technokoning. De release bestaat uit twee delen. Deel 1 ligt in de winkel en bestaat uit 3 schijfjes: een Old Skool-cd opgenomen tijdens het Sonar Festival in Spanje, een cd vol Detroit techno, opgenomen in diezelfde stad en een Late Nite mix (chillout), opgenomen in de studio. Deel 2, alleen te bestellen in de F Com-shop, bestaat uit twee cd's: twee live-mixen opgenomen in de Rex Club Parijs tijdens het tienjarige bestaan en een set voor de Engelse BBC. Op een zeurderige chillout-mix na, overtuigen alle cd's. Vooral de warme en funky Detroit-mix (met bijdragen van onder andere Vince Watson, Carl Craig, Derrick May, Rolando en de meester zelf) is een verademing. Tijdens de Sonar-set en het tienjarige bestaan van de Rex Club is het vooral een groot feest der herkenning wat Garnier laat horen. Lil Louis, Donna Summer, Jeff Mills, Marshall Jefferson, Ron Trent, Orbital, ze komen allemaal voorbij. De tracklist is zo tijdloos, dat je deze cd's over vijftien jaar nog steeds zult afspelen.
Hoogtepunt: Orbital - Belfast (volgens de meester zelf ook!)
Dieptepunt: Sommige stukken op de Chillout-mix hebben niets met elektronische muziek te maken.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. En niet alleen die 3-cd uit de winkel aanschaffen. Je set is pas compleet als je ook gewinkeld hebt bij de F Com shop.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Laurent Garnier's Laboratoire Mix. (Import, goed zoeken dus.) Of X Mix Volume 2 by Laurent Garnier (!k7).
Oordeel: 8,5

F Com Shop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws