Basic Classics 01 DVD (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Houseclassics, tekenfilmpjes en een blonde doos



BC 01, voor 16 jaar en ouder

Intro: We nemen een stapel klassiekers, aan elkaar gemixt door Rotterdam's finest DJ Quinten de Rozario. Vervolgens halen we VJ Switchdoctor erbij. Hij plakt wat tekenfilmachtige plaatjes, smiley's, poppetjes, de metro richting Schiedam en een naakte vrouw aan elkaar. Uitkomst: deel 1 van de uit 3 delen bestaande serie Basic Classics, in perfect geluid: Dolby Digital 5.1 / DTS.

Tekst: Marcel

Genre: Houseclassics, tekenfilmpjes en een blonde doos.
Bijzonderheden: Nu de vraag naar DVD's toeneemt, proberen veel platenmaatschappijen daar een slag uit te slaan. Er zijn echter maar weinig releases die de moeite waard zijn. De Underworld-DVD Everything Everything bijvoorbeeld. Dit vanwege de prachtige live-concerten en de mogelijkheid om je eigen Underworld-remix te maken. Maar ook de onlangs verschenen DVD Barcode XL van Secret Cinema in samenwerking met VJ Finister is de moeite waard. Niet alleen vanwege de muziek (bestaande uit onder andere een waanzinnig concert voor een uitzinnige menigte in Dublin), maar ook vanwege 'Barcode: The Movie': een acht minuten durende, met filmprijzen bekroonde zwart-wit animatie.
Voor platenmaatschappij Basic Beat was een combinatie van tekenfilmachtige plaatjes en achttien flauwe, uitgemolken klassiekers voldoende. BC 01 start met de muziek van Charly Cassanova. Daarbij trotseert danseres Viola met ontbloot bovenlijf. Hoe toepasselijk. In het boekje staat vermeld dat ze een danseres is, maar op deze DVD schuifelt ze heen en weer alsof ze op haar twaalfde after-party is beland. Kan gebeuren, maar de spanning neemt er niet door toe. Ook als gevolg van de goedkope, slecht gemixte visuals. De visuals die je aan het begin van een track te zien krijgt (bestaande uit ondermeer een leger aan smiley's, de metro richting Schiedam, een embryo met koptelefoon op, een Chinees handschrift en de treinrails van de NS), maken pas plaats voor nieuwe beelden op het moment dat Quinten de Rozario een nieuwe plaat opzet. En zo gaat het maar door. 18 nummers lang. Tot aan het slaapverwekkende toe. Gelukkig schrikken we aan het einde van Basis Classics 01 wakker, als we toch nog iets spannends van danseres Viola te zien krijgen: een mooie, blonde doos.
Hoogtepunt: Het prachtige lijfje van Viola op het moment dat de klanken van Joey Beltram's 'Energy Flash' voorbij komen. 'XTX, XTC'
Dieptepunt: Het VJ-werk.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Delen twee en drie zijn in de maak.
Oordeel: 4

Basic Beat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws