Chicks On Speed - 99 Cents...Very Cheap! (COS Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Chicks On Speed pour l'art


Intro: Chicks On Speed is ooit begonnen als 'fake-band' toen het drietal aan de kunstacademie van Munchen studeerde. Na verloop van tijd kreeg COS steeds meer succes in binnen- en buitenland. Inmiddels is dit het derde album van de dames en is van een 'fake-band' geen sprake meer. De vocalen zijn niet om over naar huis te schrijven, maar toch weten een aantal tracks op '99 Cents...Very Cheap!' wel te boeien.

Tekst: Menno

Genre: elektronisch rock/pop
Bijzonderheden: Chicks On Speed zijn vooral bekend van hun 7" 'Warm Leatherette' en de hit 'Kaltes Klares Wasser'. Dit derde album heeft meer van de nogal typische COS-sound met vocalen die praten, hijgen, en op een enkel moment zelfs als zingen bestempeld kunnen worden. Dit album heeft duidelijk twee kanten: de zeer matige vocalen van de dames en de composities van de tracks die zeker wel prettig in het gehoor liggen. Bijvoorbeeld 'Love Life' en 'Wordypappinghood' hebben allebei iets wat de luisteraar boeit. Maar voor Chicks On Speed is muziek maar een van vele manieren om zich maatschappelijk te uiten, ze houden zich ook bezig met grafisch ontwerp, kunst en mode. Het is de missie van COS op dit album om van 'highbrow'-kunst 'lowbrow'-kunst te maken, wat in het kort betekent dat alles wat elitair is in de kunstwereld beschikbaar gemaakt moet worden voor iedereen. Die boodschap is op 'Very Cheap' dan ook expliciet aanwezig. De vorm waarin dit gedaan wordt lijkt van ondergeschikt belang, anders hadden de dames van COS wel hun keeltjes dichtgehouden.
Hoogtepunt: 'Wordypappinghood', '99 ct'
Dieptepunt: De vocalen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Chicks On Speed - Will Save Us All, Chicks On Speed - The Re-Releases Of The Un-Releases
Oordeel: 6

Meer info: Chicks On Speed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws