The Youngsters - Confidential 3 / Agoria - Spinach Girl

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Melodieuze, sfeervolle techno

Intro: De muziek van The Youngsters is constant van een hoog niveau. Hun melodieuze stukken weten bij veel mensen vele gevoelige snaren te raken. Maar ook voor een wat pittigere benadering van het begrip techno deinst het tweetal niet terug.

Tekst: Iddo

Genre: Melodieuze Detroit techno uit Frankrijk
Bijzonderheden: Wanneer je de eerste twee delen van Confidential music al in je bezit hebt dien je dit derde deel met spoed aan te schaffen. De mannen van The Youngsters weten de klanken op de juiste wijze te plaatsen en laten met de twee tracks opnieuw horen tot de top te behoren. 'Introduction' is een sfeervolle track die boeit van begin tot eind. De dromerige ambiance is weliswaar niet vernieuwend maar wel bijzonder mooi om te horen. 'These in my arms' op de flip gaat een stuk uitbundiger tekeer en The Youngsters laten hiermee nog eens fijntjes horen dat ze de dansvloer niet uit het oog verliezen. Meer pit en meer scherpe randjes.
Hoogtepunt: Beide tracks zijn om van te smullen.
Dieptepunt: Niet aanwezig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, dit is sfeervolle en optimistische techno waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Confidential music Vol. 1 & 2
Oordeel: 8-

Meer info: The Youngsters / Fcom

Sfeervol klankenspel

Intro: Sebastien Devaud aka Agoria is de laatste paar weken veelvuldig in de publiciteit geweest. Dit vanwege zijn album Blossom dat met veel enthousiasme werd ontvangen. De eerste single van dit album is Spinach Girl met de vocalen van Sylvie Marks.

Tekst: Iddo

Genre: Techhouse
Bijzonderheden: Agoria's album Blossom is in de media bijzonder positief ontvangen. De kracht van dit album schuilt in de diversiteit. De tweede single van het nieuwe album ligt inmiddels ook in de winkel. Spinach Girl is een energievolle techhouse track die het op de dansvloer goed zal doen, met de zwoele vocalen van Sylvie Marks voor het onderscheidende accent. Helaas slaat de Spleen Kofea mix van Spinach Girl de plank volledig mis en het origineel wordt er geen recht mee gedaan, het is meer een verkrachting ervan. Gelukkig maakt bonustrack 'Snake Hips' een hoop goed met z'n heldere klanken en onverwachte spanningsvelden. Hier kan je heerlijk op wegdromen.
Hoogtepunt: Snake Hips
Dieptepunt: Spinach Girl Spleen Kofea mix
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, alhoewel de aanschaf van het album je meer voldoening geeft. Snake Hips staat daar alleen niet op.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Agoria - Blossom
Oordeel: 7,5

Meer info: Agoria

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws