Robert Hood – Wire to Wire (Peacefrog)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Minimalisme en optimisme



Luisteren naar Wire to Wire

Intro: Na enkele donkere, abstracte releases, is Robert Hood terug met een wat lichtzinnigere plaat. Op Wire To Wire neemt hij de luisteraar mee terug naar de jaren negentig, naar de tijd toen gekmakende pianoriedeltjes in de housemuziek gemeengoed waren. Robert Hood doet dat natuurlijk in zijn gebruikelijke minimale stijl.

Tekst: Menno

Genre: Detroit Techno
Bijzonderheden: Ik haal Point Blank even uit mijn CD-speler en versteend door het duistere minimalisme, gooi ik vol goede moed Wire To Wire erin. Wat ik hoor is een wereld van verschil. Of toch niet? Met de haast klassiek aandoende sound van Detroit halverwege de jaren negentig, ratelt Robert Hood met minimale middelen synthsymfonietjes door de speaker heen. Niet elke track heeft dat gevoel van de jaren negentig. Tracks zoals 'High Plains Drifter' en 'Upon A Millenial Moment' klinken zeer introspectief en persoonlijk. En minimaal, hoewel minder dan je van Hood gewend bent. Met een combinatie van four-to-the-floor-techno en experimentele nummers weet Robert Hood een warme sfeer te scheppen.
Hoogtepunt: 'Aural 512, Interior Suspect'
Dieptepunt: Niet noemenswaardig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, ook al is het geen toegankelijk album.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Robert Hood - Point Blank, Robert Hood: The Art Of War, Nighttime World, Volume 2
Oordeel: 7.5

Meer info: Peacefrog

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws