Alton Miller - Stories from Bohemia (Peacefrog)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bijna weer terug bij af.


Intro: Alton Miller raakte begin jaren 80 bevriend met een nog jonge Derrick May, en kwam zo in aanraking met het edele vak van DJ. Grote voorbeelden waren vooral Chicago-legendes als Frankie Knuckles en Ron Hardy. Later startte hij met o.a. Chez Damier, in Detroit The Music Institute op. Een club die grote faam genoot als techno-club, maar slechts korte tijd bestond. Na een cursus congadrummen, en een wereldtoer, keerde hij terug naar Detroit. Onder de naam Aphrodisiac bracht hij platen op o.a. Transmats sublabel, Fragile, en Kevin Saundersons KMS uit. Op zijn debuut voor Peacefrog horen we dus een logische mix van:

Tekst: John

Genre: Chicagohouse, Detroittechno en...conga's!
Bijzonderheden: Deze plaat laat me een klein beetje met gemengde gevoelens achter. Waarom? Volg me maar. Opener 'Something for you' is een groovy en soulfull uptempo housenummer, niks mis mee. 'Shine on me' is een al wat ouder nummer, mooie vocal-techno, hoewel de mastering wel wat beter had gekund. De zang is zo hard, dat ik me soms echt een stuip schrik. 'Center of the sun' is de ultieme staalkaart van Altons congakunsten. Over een moddervette beat rammelt hij er ruim tien minuten op los. Top! Na deze voortreffelijke eerste ronde gaan we helaas tempo-matig continu een stapje terug, tot in de sluimerstand. 'No goodbyes' blijft krap zeven minuten lang niet meer dan een lange intro, en komt dus nooit echt van de grond. 'Wait for a sign' is wel weer echt pure Detroittechno, traag maar mooi. Omdat ik hier met een promo-cd zit, zonder info, weet ik het niet zeker, maar de zangeres op 'We are beautiful' klinkt verdacht veel als Innercity's Paris Grey. Haar uitbundig positieve zang contrasteert nogal met de somber nostalgische muziek. 'Deep in my soul', 'Slow burn' en het freaky (frequey) 'Frequencies' wiegen me eerlijk gezegd zachtjes in slaap. Slaaptechno dus, al moet ik daarbij vermelden dat het niet zozeer de kwaliteit maar het tempo is dat dit veroorzaakt. 'All to you' is dan weer een uptempo garagehousenummer, maar helaas niet echt een uitspringer in dit genre. In uitsmijter 'Take some time' maakt hij er wel weer een feestje van. Warme house voor in de late uurtjes.
Hoogtepunt: 'Center of the sun', wat een percussie, conga rules!
Dieptepunt: Weet ik niet meer, toen sliep ik even.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Toch wel een aanrader, hoge kwaliteit, jammer dat het soms wat minder boeit, maar probeer bijvoorbeeld met je programmeerknop zelf je eigen volgorde in te delen, of sla enkele nummers over.
Oordeel: 7

Meer info: Peacefrog Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws