Cosmic Rocker - Mirror and Windows (Kickinmusic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Monotone wereldmuziek



Oordeel zelf en download een 8min-sample

Intro: Na diverse verzamelaars achtte Stoned Asia de tijd rijp voor het eerste Full Artist-album. Heel toevallig zou deze cd net uitkomen. Dus dat werd hem.

Tekst: John

Genre: World-music-achtige dance.
Bijzonderheden: Oke, misschien moet je wel stoned zijn om een Stoned Asia-release te kunnen waarderen, maar mijn zware rode wijn doet meestal ook wonderen. Toch kan ik hier echt niet in een roes van geraken. Natuurlijk zijn de drums, na Cosmics drumstudie, niet zomaar 13 in een dozijn. Maar ik mis wel heel veel andere dingen. In het kort zijn dat vooral spanning, warmte en het gevoel voor inschatting hoe lang een nummer mag duren. Nummers die veelbelovend beginnen, bijna allemaal dus, blijven maar oeverloos doordreunen, tot een ware climax van monotonie. Met andere woorden, tot een flinke afknapper. Alles klinkt echt wel Werelds, maar ook de wereld heeft nou eenmaal zijn mooie, en minder mooie kanten. Tijdens elk nummer hoop en bid ik dat het alsjeblieft voorbij is, zelden duurde een uur zo lang.
Hoogtepunt: Het feit dat nummer 11 nooit kwam. (Er staan er maar 10 op, goddank)
Dieptepunt: De eerste 10 nummers.
Twijfelgeval, aanrader of bagger?Tja, ik ga iemand die een cd naar zijn persoonlijke smaak maakt niet echt afzeiken.(?) In ieder geval is mijn leven er niet mooier door geworden. En ik betwijfel of het jouwe hier van opfleurt.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Classic Fm, het lijkt er niet op, maar het voelt ongeveer hetzelfde.
Oordeel: 4

Luisteren naar: Cosmic Rocker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws