Gilles Peterson - GP04/Eclectic (Trust the DJ)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Soms geweldig, soms wat minder


Intro: Gilles heeft al een reputatie opgebouwd, waar je U tegen kan zeggen, dus als hij een stel favos op de plaat zet, is het per definitie al verantwoord. En inderdaad is het totaalplaatje weer best te genieten. Jazz, broken beats en nog veel meer op dit schijfje, soms geweldig, soms wat minder, persoonlijk klinkt het in ieder geval wel.

Tekst: John

Genre: Jazzy, broken beats,latin, soul en hip-hop.
Bijzonderheden: De opener van TTC is een nogal melig Franstalig hiphopnummer, overigens niet echt uitgesproken leuk. Daarna is daar Headtric met een lekker donker, ingehouden maar spannend nummer. Denk Mc 900 ft. Jesus, en je weet het weer. King Britt volgt met een oldskool hiphoptrack......tja, doet u mij maar niet. Detroit Experiment is een freaky jazzy plaat met een hoofdrol voor viool en trompet. Klinkt als de tune van een oude politieserie, en swingt als een gek. Ook The Rebirth grooved als een groep bosnegers op een afterparty, na net van een slavenboot te zijn ontsnapt. Stateless is een nogal sophisticated gezongen soultrack over broken beats, beetje kil. The Watch drijft op nog wat andere broken beats in combinatie met een uitbundige zangeres, beetje gil. Troubleman heeft een lekker basloopje en een prominente trommelaar aan boord, dus dat hakt er wel lekker in. En zeker als Studio Apartment erachteraan gemixt word, waarin we een trippende trompetter over een vette laag van percussie tekeer horen gaan. Beatfanatic brengt ons wat Real Brazilian Flavours, batucada hits the dancefloor. Nadat Mr. Spock, ditmaal niet van planet Vulcan maar vanuit Portugal, zijn jazzy gitaar&trompet meets Detroit-techno hersen-spinselen over ons heeft uitgestort, sluiten we waardig af met de Boris Duglosch remix van Royksopps wereldnummer Eple.
Hoogtepunt: The Rebirth - This journey in
Dieptepunt: Niet echt, maar King Britt heb ik wel eens beter bezig gehoord.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Tussen aanrader en twijfelgeval in, eigenlijk. Er staan een aantal strakke platen op, maar ik weet wat voor geweldige platen er soms uitkomen, en zeker in zijn positie, had dit daarom best wel wat interessanter kunnen zijn.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Deel 1, 2 en 3(Nu als boxset verkrijgbaar), en natuurlijk alle compilaties en mixalbums waar de beste man zijn stempel op heeft gedrukt
Oordeel: 7

Meer info en luisteren: Gilles Peterson- GP04

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws